Για τον Κικίλια φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός απο εκείνον, για την διαχείριση της κακοκαιρίας

O Βασίλης Κικίλιας αποποιείται τις ευθύνες για την καταστροφική διαχείριση της κακοκαιρίας Daniel, και τα ρίχνει όλα... στον προκάτοχό του Χρήστο Στυλιανίδη

κικιλιας

Καμία ενσυναίσθηση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί επι ημερών του με τις καταστροφικές πλημμύρες και την διαχείριση της κακοκαιρίας δεν έδειξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Μάλιστα ό ίδιος με περίσσιο θράσος έριξε τις βολές του στον προκάτοχό του Χρήστο Στυλιανίδη, λές και εκείνος ήταν σε άλλο κόμμα και επανέφερε το γνωστό μότο,  ότι ” οι άλοι φταίνε” και όχι εκείνος. Και αυτό διότι άφησε και αιχμές κατά των δήμων και της περιφέρειας Θεσσαλίας, για την όλη διαχείρηση. Όπως χαρακτηριστικά είπε παρέλαβε απορρόφηση 1% στο πρόγραμμα «Αιγίς» και σε διευκρινιστική ερώτηση ανέφερε ότι «δεν παρέλαβε την πολιτική προστασία στην κατάσταση που έπρεπε»

Ο Βασίλης Κικίλιας έσπευσε να μιλήσει εν μέσω έντονης φημολογίας περί επικείμενης αντικατάστασης ή παραίτησής του, σημείωσε «εγώ δεν έχω μάθει να φυγομαχώ. Δεν το έκανα το 2014 ως υπουργός Πολιτικής Προστασίας δεν φυγομάχησα ούτε ως υπουργός Υγείας επί πανδημίας» , για να προσθέσει με νόημα ότι η σύνθεση της κυβέρνησης είναι ευθύνη του πρωθυπουργού.

Κρύφτηκε πίσω από την κακοκαιρία

Ο υπουργός της ΝΔ, ακολουθώντας την κυβερνητική γραμμή περί αποποίησης των ευθυνών, τα «έριξε» στις ισχυρές βροχοπτώσεις λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «έφταιξαν οι 600 – 800 τόνοι νερού που έπεσαν ανά στρέμμα. Η κακοκαιρία Daniel έφταιξε για να ξεριζωθούν γέφυρες, σιδηροδρομικές γραμμές δρόμοι και να πλημμυρίσει ο κάμπος» και ότι η Πολιτική Προστασία «στον τομέα της πρόσληψης δώσαμε από την πρώτη στιγμή οδηγίες για την κακοκαιρία».

«Θα ήταν εγκληματικό να γίνουν εκκενώσεις εν ώρα καταιγίδας» υποστήριξε ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ ισχυρίστηκε ότι «τα 112 εστάλησαν εγκαίρως».

«Έχω άριστη συνεργασία με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο. Δεν αργήσαμε να τους καλέσουμε και δεν άργησαν να έρθουν» απάντησε σχετικά με το αν κλήθηκαν εγκαίρως οι ένοπλες δυνάμεις. «Από την Τετάρτη κλήθηκαν, αλίμονο», ισχυρίστηκε ο Βασίλης Κικίλιας.

Για τον αν θα μπορούσαν να σηκωθούν νωρίτερα τα ελικόπτερα, κατηγόρησε και πάλι τις καιρικές συνθήκες λέγοντας ότι «είχαμε κεραυνούς και ήταν απαγορευτικό να σηκωθούν νωρίτερα τα ελικόπτερα».

Αιχμές προς την τοπική αυτοδιοίκηση

Παράλληλα άφησε αιχμές κατά των δήμων και της περιφέρειας Θεσσαλίας. «1 και 2 Σεπτεμβρίου αποστείλαμε σε περιφέρεια και δήμους αιτήματα και ενημερώσεις για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ζητήσαμε ενημέρωση, προσφερθήκαμε να ενημερώσουμε καθ’ υπερβάση των καθηκόντων μας. Δεν πήραμε απάντηση» είπε.

 

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…