Για τον χήρο του Μήτσου

Του Άγγελου Προβολισιάνου Το αυτονόητο έγινε νόμος του κράτους, αφού το σύμφωνο συμβίωσης πλέον αφορά και τα ομόφυλα ζευγάρια. Σε…

mitropoli

Του Άγγελου Προβολισιάνου

Το αυτονόητο έγινε νόμος του κράτους, αφού το σύμφωνο συμβίωσης πλέον αφορά και τα ομόφυλα ζευγάρια. Σε μία κοινωνία, όμως, που ισορροπεί μεταξύ πουριτανισμού και εθελοτυφλίας, ο χήρος του Μήτσου -όπως είπε από το βήμα της Bουλής ένας νεοφασίστας- έχει πολλή δουλειά, μέχρι να αντιμετωπίζεται ως ίσος μεταξύ ίσων.

Σόκαρε πολλούς η εικόνα γκέι διαδηλωτών που ντύθηκαν παπάδες και φιλιόντουσαν έξω από τη Μητρόπολη. Περαστικοί τους «στόλιζαν» επειδή η κίνησή τους προσέβαλε τα όσια, πόσο μάλλον έξω από την Ιερά Μητρόπολη. Ωστόσο, για τα «Θεία Πάθη» που βλέπουν –ενίοτε- το φως της δημοσιότητας για όσα λαμβάνουν χώρα εντός της εκκλησίας ή σε ιδρύματα που εποπτεύει, συνυπολογίζοντας τους σκανδαλώδεις εκκλησιαστικούς τεχνοκρατισμούς, ποτέ και κανείς από τους θιγόμενους δεν θέλησε να διαμαρτυρηθεί.

Στη βουλή μετά το χρυσαυγίτικο οχετό ρατσισμού και μισαλλοδοξίας, περί πλεούμενων που κουνιούνται (σ.σ. Κουκούτσης), περάσαμε στην προσωπική υπόθεση, όπως ονόμασε τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις το ΚΚΕ, καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο. Οι ΑΝΕΛ θεώρησαν το νομοσχέδιο «κερκόπορτα» της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, ασχέτως αν ο υπουργός Δικαιοσύνης αποσαφήνισε τρεις -τουλάχιστον- φορές ότι η επέκταση του συμφώνου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την τεκνοθεσία. Από την άλλη, η κ. Γεννηματά πανηγύριζε για ένα νόμο που δεν ψήφισε, ενώ στην αξιωματική αντιπολίτευση, η γραμμή ήταν να ψηφιστεί κατά συνείδηση, αφού προεκλογική περίοδος είναι, ο καθένας μετράει τα κουκιά του.

Ο χήρος του Μήτσου, λοιπόν, έκανε ένα βήμα προς την ισότητα, αλλά γνωρίζει καλύτερα πως έχει πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι την ισονομία, ζώντας σε μια χώρα που «Άγιοι Πατέρες» χτυπούν πένθιμα τις καμπάνες της υποκρισίας και που θεωρείται προτιμότερο παιδιά να μεγαλώνουν μέσα σε ορφανοτροφεία και ιδρύματα, επειδή δεν θα λάβουν τα απαραίτητα (;) πρότυπα της πυρηνικής οικογένειας.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…