ΓΣ

Γιώργος Σταματόπουλος

Για τον διχασμό…

Είναι αυτοί που προκαλούν εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα, αυτοί που κατασκευάζουν αντιπάλους, όπως βεβαίως πράττει κάθε εξουσία για να δικαιολογήσει τις μάχες της κατά των ασθενών στρωμάτων της κοινωνίας

5223236

Βγήκε και δήλωσε ο πρωθυπουργός: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας διχάσει». Εννοεί ασφαλώς ότι δεν θα επιτρέψει ο διοικών και εξουσιάζων τη χώρα σε κανέναν να διχάσει τα στελέχη της κυβέρνησης – όλοι μαζί, ψευδοφιλελεύθεροι και ακροδεξιοί, που έχουν γίνει πλέον ένας κορμός, θα συνεχίσουν την επίθεση που έχουν εξαπολύσει κατά της ελληνικής κοινωνίας ομοθυμαδόν, με σύμπνοια και ομόνοια κατά των υποστηρικτών του Κουφοντίνα, όπως διατυμπανίζουν τα παπαγαλάκια της εξουσίας στα τηλεοπτικά κανάλια. Σαφώς δεν ντρέπονται, είναι όμως ικανοί να κάνουν το μαύρο άσπρο αφού έχουν με το μέρος τους όλους εκείνους που αναμασούν και αναπαράγουν εκθύμως τα κυβερνητικά ψεύδη.

Ενα από τα πλέον ανυπόφορα ψεύδη είναι η προσπάθεια που κάνουν πολιτικοί της Δεξιάς και φερέφωνά τους δημοσιογράφοι να φανεί ότι ταυτίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, μόνο και μόνο επειδή το κόμμα της αντιπολίτευσης υπερασπίζεται τα δικαιώματα των κρατουμένων και το ίδιο το κράτος δικαίου. Είναι αηδιαστικό να ακούς τέτοια ψεύδη. Αυτά τα ψεύδη υποδαυλίζουν τον εθνικό διχασμό, όπως συχνά έχει εδώ επισημανθεί, διότι στέλνουν στο πυρ το εξώτερο μια μεγάλη πολιτική δύναμη του ελληνικού λαού. Ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται να νοιάζεται και τόσο για την εθνική ομόνοια όσο να παραμείνει αρραγές το μέτωπο της κυβέρνησής του – διότι εάν πραγματικά νοιαζόταν, δεν θα επέτρεπε στους υφισταμένους του να προβαίνουν σε τέτοιες αναίσχυντες συκοφαντίες εναντίον ενός κόμματος που, είτε το θέλουμε είτε όχι, κυβέρνησε επί τέσσερα και ημίσεα έτη τούτη δω τη χώρα.

Είναι φανερό ποιος σπέρνει τον διχασμό – προηγουμένως όμως είναι χρήσιμο να δούμε μία επισήμανση του Συνηγόρου του Πολίτη, του κ. Ποττάκη: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξήθηκαν κατά 75% τα περιστατικά αστυνομικής βίας». Η αστυνομική βία λοιπόν φέρνει τον διχασμό, το αγύριστο κεφάλι του Χρυσοχοΐδη και η επίνευση του πρωθυπουργού σε όσα «καταφέρνει» το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αλλά με τον φόβο και την τρομοκράτηση των πολιτών δεν έχεις διάρκεια στην εξουσία – γίνεται αντιληπτή η ολιγότητά σου στο να αναδείξεις την κοινωνική δικαιοσύνη και να επιφέρεις κάποια ισότητα και ισονομία στο κοινωνικό σύνολο.

Είναι αυτοί που προκαλούν εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα, αυτοί που κατασκευάζουν αντιπάλους, όπως βεβαίως πράττει κάθε εξουσία για να δικαιολογήσει τις μάχες της [τον πόλεμο] κατά των ασθενών στρωμάτων της κοινωνίας. Ολοι εκείνοι που δεν μπορούν να χωνέψουν ότι η Αριστερά κυβέρνησε τη χώρα και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να την εξαφανίσουν από την… Ιστορία – το πιστεύουν οι καψεροί. Δεν ξέρω αν ποτέ λογοδοτήσουν αυτοί οι κατασκευαστές, οι πολίτες πάντως θα [έπρεπε να] φροντίσουν έτσι ώστε να τους ξαποστείλουν στην περιφρόνηση και τη λήθη, να τους απαξιώσουν – κοινωνικά και πολιτικά. Λίγα τα ψωμιά εκείνης της κυβέρνησης που μόνα της όπλα είναι τα ψεύδη και η καταστολή.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ