Για την Παρασκευή διεκόπη η δίκη για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης

Ακολουθεί ο διάλογος μεταξύ της μητέρας του κατηγορουμένου και του προέδρου της έδρας.

nea smirni 0 2

Για την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου διεκόπη η δίκη των έντεκα συλληφθέντων για τα γεγονότα της 9ης Μαρτίου 2021 στη Νέα Σμύρνη, όπου μετά από απροκάλυπτο αστυνομικό πογκρόμ δημιουργήθηκαν επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας με αποτέλεσμα πολλοί από τους πρώτους και ένας άνδρας της ΕΛ.ΑΣ να τραυματιστούν σοβαρά.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου τη Δευτέρα έντεκα από τους αρχικά δώδεκα κατηγορούμενους (σ.σ. για τον τραυματισμό του αστυνομικού και τα επεισόδια), αφού ένας εξ αυτών συνελήφθη, προφυλακίστηκε, λοιδορήθηκε, ξαναβαφτίστηκε «Ινδιάνος» και στο τέλος αφέθηκε ελεύθερος, καταδεικνύοντας έτσι ακόµη ένα φιάσκο της ΕΛΑΣ, η οποία, όπως αποδεικνύεται, αρκέστηκε στη δίωξη και φυλάκιση ενός αθώου, ώστε να δείξει ότι έπιασε τον ένοχο.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκονται ο Άρης Παπαζαχαρουδάκης και ο Όμηρος Μ. οι οποίοι έχουν καταγγείλει ότι υπέστησαν βάναυσα βασανιστήρια στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ όπου και οδηγήθηκαν μετά τη σύλληψή τους. Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο έχουν καταθέσει μήνυση κατά της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για τα όσα εφιαλτικά καταγγέλλουν ότι πέρασαν στα χέρια των αστυνομικών.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το αίτημα να αντικατασταθεί ο περιοριστικός όρος του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση, για τον κατηγορούμενο Όμηρο Μ.

Η δικηγόρος του, Άννυ Παπαρούσου, έκανε λόγο για «ένα πλαίσιο βαριάς παρατυπίας». «Στην πραγματικότητα αυτό είναι θα προποινή. Ίσως ακόμα και χειρότερη από την ενδεχόμενη καταδίκη. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να δουλέψει, δεν μπορεί να πάει στον γιατρό. Δεν μπορεί να έρθει καλά καλά στο δικαστήριο. Τρεις μέρες προσπαθούσαμε να συνεννοηθούμε με την αστυνομία και την εταιρία φύλαξης για να μπορέσει να έρθει σήμερα. Πρέπει να μπορεί να ασκήσει το υπερασπιστικό του δικαίωμα».

Για την αναγκαιότητα της αντικατάστασης του συγκεκριμένου περιοριστικού όρου, προσπάθησε να πείσει τους δικαστές και η μητέρα του κατηγορούμενου η οποία κλήθηκε στο βήμα του μάρτυρα και υποστήριξε πως εξαιτίας του κατ’οίκον περιορισμού του γιου της, έχουν πληγεί οικονομικά αφού ο ίδιος δεν μπορεί να δουλέψει καθώς ο κατηγορούμενος εργαζόταν στην οικογενειακή βιοτεχνία.

Ακολουθεί ο διάλογος μεταξύ της μητέρας του κατηγορουμένου και του προέδρου της έδρας:

Μάρτυρας: Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Πρόεδρος: Δεν μπορεί να δουλέψει από το σπίτι;

Μάρτυρας: Όχι πως να δουλέψει; Πρέπει να είναι στο μηχάνημα. Δεν μεταφέρονται τα μηχανήματα. Το πρωί δούλευε ως διανομέας και το απόγευμα βοηθούσε εμένα για στη βιοτεχνία. Δεν μπορώ πια ούτε καφέ να του προσφέρω. Πρέπει να του δίνω χρήματα για να μπορεί να παραγγέλνει κάποια πράγματα το παιδί αφού είναι κλεισμένο μέσα στο σπίτι. Αν δούλευε θα μπορούσε να έχει τα προσωπικά του έξοδα.

Πηγή: documentonews.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…