Για την Ευρώπη ο Τσίπρας είναι υποστηρικτής του AstraZeneca και «αρνητής» για την κυβέρνηση της ΝΔ

Την ώρα που η Νέα Δημοκρατία με έλλειψη επιχειρημάτων προσπαθεί να προσάψει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ότι είναι αρνητής του εμβολίου, η Ευρώπη το βλέπει παντελώς διαφορετικά, ακριβώς αντίθετα!

euractiv 0

Tα κυβερνητικά fake news κατά του Αλέξη Τσίπρα (με τη βοήθεια των γνωστών πρόθυμων ΜΜΕ) για να τον εμφανίσουν ως αρνητή του εμβολιασμού με το εμβόλιο της Astrazeneca καταρρίφθηκαν.  

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση  δια στόματος της  Αριστοτελίας Πελώνη κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Η κ. Πελώνη μάλιστα προχώρησε πιο πολύ λέγοντας πως ο κ. Τσίπρας «προσβάλλει τους νέους που ήδη εμβολιάζονται και μετατρέπει τον εαυτό του σε αρνητή του μεγαλύτερου διακυβεύματος της εποχής που είναι το χτίσιμο του τείχους ανοσίας».

 

Την ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον Ant1 και στον Γιώργο Παπαδάκη ανέφερε τα εξής: «Δυστυχώς, δημιουργήθηκε και ένα κλίμα αρνητικό για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Εγώ θα μιλήσω έξω απ’ τα δόντια λέγοντας ότι εδώ υπάρχουν και συγκρούσεις συμφερόντων εταιρειών. Διότι δε μπορεί αυτή τη στιγμή ένας ολόκληρος πληθυσμός στη Μεγάλη Βρετανία να έχει εμβολιαστεί με AstraZeneca, όλοι οι Βρετανοί έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca και δε μπορεί αυτό να δημιουργεί υπόνοιες μονάχα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εκεί να είναι όλα μια χαρά.

Όλα τα εμβόλια έχουν κάποιες παρενέργειες, αυτό όμως που πρέπει να καταλάβει ο μέσος πολίτης που μας ακούει, είναι ότι οι πιθανότητες να έχει κάποιες παρενέργειες από το εμβόλιο, είναι μηδαμινές σε σχέση με τις πιθανότητες που έχει να κολλήσει τον κορωνοϊό και να περάσει δύσκολα και ενδεχομένως να μη γλιτώσει».

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τα φιλικά σε αυτή ΜΜΕ, στην Ευρώπη προβάλλουν τα πράγματα διαφορετικά. Συγκεκριμένα, το Euractiv έχει εκτενές θέμα στη σημερινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα και με άρθρο της αναφέρει  «Ο Τσίπρας υποστηρίζει την AstraZeneca, επικρίνει την προσέγγιση “μιας βιομηχανίας” της Ευρώπης».

Με πιο απλά λόγια, όχι μόνον στηρίζει τον εμβολιασμό αλλά τάσσεται υπέρ κάθε πιθανού εμβολίου.

Τώρα πως είναι δυνατόν η Ευρώπη να βλέπει πως ο Αλέξης Τσίπρας στηρίζει ακόμα και το «κακό παιδί» των εμβολίων και η Ν.Δ. να βλέπει αρνητή του εμβολιασμού, μόνον η Νέα Δημοκρατία το ξέρει!

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…