"Για την Εθνική Αντίσταση" – Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Η New Star διοργανώνει φεστιβάλ προς τιμήν της Εθνικής Αντίστασης με αφορμή τις επετείους ίδρυσης των  Ε.Π.Ο.Ν ( Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων ) και Ε.Λ.Α.Σ. ( Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός ).   Από την Πέμπτη…

antistash gynaikes 3

Η New Star διοργανώνει φεστιβάλ προς τιμήν της Εθνικής Αντίστασης με αφορμή τις επετείους ίδρυσης των  Ε.Π.Ο.Ν ( Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων ) και Ε.Λ.Α.Σ. ( Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός ).  

Από την Πέμπτη 19 έως την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star artcinema και από την Πέμπτη 19 έως την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο ΣΤΟΥΝΤΙΟ new star art cinema θα πραγματοποιηθεί φεστιβάλ με προβολές ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών και ντοκιμαντέρ με θέμα την εθνική αντίσταση και τις θυριωδίες των κατακτητών εις βάρος του ελληνικού λαού.

Η Ε.Π.Ο.Ν ήταν οργάνωση νέων που ιδρύθηκε από αντιπροσώπους πολιτικών και αντιστασιακών οργανώσεων νέων της εποχής κατά τη διάρκεια της Κατοχής, στις 23 Φεβρουαρίου 1943 και ήταν μέλος του Ε.Α.Μ. Ο Ε.Λ.Α.Σ. ήταν το στρατιωτικό σκέλος του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (Ε.Α.Μ.) κατά την τριπλή κατοχή της Ελλάδας και ιδρύθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 16 Φεβρουαρίου του 1942.

Η New Star τιμώντας τις επετείους ίδρυσης των παραπάνω , Ε.Π.Ο.Ν. και Ε.Λ.Α.Σ., διοργανώνει φεστιβάλ με προβολές ταινιών που έχουν θέμα την Εθνική Αντίσταση, το Λαϊκό Αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία και τη διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο.

«Θα αγωνιστούμε παληκαρίσια να γκρεμίσουμε όλους τους πολιτικούς και οικονομικούς φραγμούς και όλα τα εμπόδια, που έστησε ο καπιταλισμός και ο φασισμός, για να καταχτήσουμε κι εμείς τα δικαιώματα της ηλικίας μας, και να επιβάλουμε το σεβασμό τους.»

Από τον δωδεκάλογο της Ε.Π.Ο.Ν.

Επίκαιρες όσο ποτέ, σε ένα σήμερα που η λαϊκή κυριαρχία έχει σχεδόν εξαληφθεί και ο φασισμόςανθεί με ιλλιγιώδη ταχύτητα, οι ταινίες που θα προβληθούν έχουν σκοπό να αφυπνίσουν τα πλήθη, να διεκδικήσουν χώρο στο διαφορετικό και να τονώσουν το ηθικό των ανθρώπων που πιστεύουν πως ένα καλύτερο αύριο είναι εφικτό.

-«Η Ζωή στους Βράχους», «Πουλιά στους Βάλτους», «Θέατρο στο Βουνό», της Αλίντας Δημητρίου.

-«Άλλος δρόμος δεν Υπήρχε», του Σταύρου Ψυλλάκη.

-«Καπετάν Κεμάλ, ο σύντροφος» ,του Φώτου Λαμπρινού.

-«Ο Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος», «Ψηλά τα Χέρια Χίτλερ», του Ροβήρου Μανθούλη.

-«Όλοι στο Βουνό», του Αλέξανδρου Παπαηλιού.

-«Καλάβρυτα – Άνθρωποι και Σκιές», του Ηλία Γιαννακάκη.

-«Το Χρονικό μιας Καταστροφής»(Χορτιάτης 1944), των Χρύσα Τζελέπη και Άκη Κερσανίδη.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ. στον κινηματογράφο ΣΤΟΥΝΤΙΟ new star art cinema, με την τιμητική συναυλία «Μην καρτεράτε να λιγήσουμε» προς τον αγωνιστή συνθέτη Πάνο Τζαβέλλα.

Το έργο του Πάνου Τζαβέλλα παρουσιάζει το μουσικό σχήμα Ρωμιοσύνη υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Τεό Λαζάρου με αντάρτικα και άλλα τραγούδια.

Τραγουδούν:-Νατάσσα Παπαδοπούλου-Τζαβέλλα-Νίκος Μποφίλιος-Μάνια Παπαδημητρίου-Ηλίας Λογοθέτης-Μαρία Ζαχαρή -Σταύρος Ξένος-Νατάσσα Μωυσόγλου-Αχιλλέας Βογιατζάκης
Φιλική συμμετοχή:-Νένα Βενετσάνου-Magic de spell και Γιάννης Παλαμίδας

Γενική είσοδος για το φεστιβάλ κινηματογράφου 5 ευρώ (ημερήσιο εισητήριο).
Γενική είσοδος για τη συναυλία 10 ευρώ

 

 

 

 

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων