«Για την εικόνα της Αττικής» οι Chesterfield, απαντάει ο Πατούλης

Συμφωνείτε κι εσείς ότι 20.000 ευρώ σε πανάκριβα έπιπλα αξίζουν για το γραφείο του Γιώργου Πατούλη ή είστε τίποτα μίζεροι;

EK Chesterfield

Απάντηση στις καταγγελίες των εργαζομένων για αγορά πολυτελών και πανάκριβων επίπλων, αξίας περίπου 20.000 ευρώ, για το γραφείο του Γιώργου Πατούλη, δημοσιοποίησε η Περιφέρεια Αττικής με ανακοίνωσή της.

Με ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του Αντιπεριφεριάρχη Οικονομικών, επιχειρεί να διαψεύσει ο Γιώργος Πατούλης τόσο τις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, αλλά ακόμα και τη Διαύγεια, όπου είναι αναρτημένες όλες οι επίμαχες αγορές, με κάθε λεπτομέρεια.   

Κάνοντας λοιπόν λόγο για «μιζέρια» και «φθηνό λαϊκισμό», η ανακοίνωση επικεντρώνεται στο ότι δεν υπήρξε κάτι το μεμπτό στις εν λόγω αγορές, καθώς, όπως αναφέρει, η προμήθεια των επίπλων έγινε με απόλυτη διαφάνεια και δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια. «Δεν υπάρχουν ούτε μπλε καρέκλες, ούτε κόκκινα γραφεία όπως ψευδώς αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου υπαλλήλων», αναφέρει η ανακοίνωση, για να έρθει η ίδια η Διαύγεια να τη διαψεύσει:

Βέβαια, αν κάποιος παρατηρήσει πιο προσεκτικά τις φωτογραφίες του γραφείου, εκτός από γραφείο, περιστρεφόμενη καρέκλα και άλλες δύο καρέκλες υπάρχουν ακόμη δύο καναπέδες Chesterfield, ένα τραπεζάκι και χαλί.

Παρά λοιπόν τα αδιάσειστα στοιχεία, η ανακοίνωση καταλήγει στο να εκτοξεύσει απειλές λέγοντας ότι «επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να προστατευθούμε από κακόβουλα δημοσιεύματα» ενώ παράλληλα, δε διστάζει να διευκρινίσει πως ο Γιώργος Πατούλης, μετά τη λήξη της θητείας του, δε θα πάρει όλα αυτά τα χλιδάτα έπιπλα σπίτι του, αλλά θα μείνουν στην Περιφέρεια, ενώ δεν έχει παραλείψει να ξεκαθαρίσει από την αρχή της ανακοίνωσης πως όλη αυτή η χλιδή δικαιολογείται καθώς πρόκειται για «χώρο καθημερινής και πολύωρης εργασίας, αλλά και χώρο υποδοχής και φιλοξενίας προσωπικοτήτων τόσο από την Ελλάδα, όσο κι από το εξωτερικό» οπότε «οφείλει να είναι αντάξιος του θεσμού αλλά και της εικόνας της Αττικής».

Τα συμπεράσματα για το ειδικό βάρος της «εικόνας» της Περιφέρειας Αττικής έναντι των αναγκών των ανθρώπων, δικά σας.

H Ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Στην Περιφέρεια Αττικής δεν έχει θέση η μιζέρια και ο φθηνός λαϊκισμός

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής, σχετικά με την προμήθεια εξοπλισμού που αφορά το γραφείο του Περιφερειάρχη, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, το γραφείο του Περιφερειάρχη, ως χώρος καθημερινής και πολύωρης εργασίας, αλλά και ως χώρος υποδοχής και φιλοξενίας προσωπικοτήτων τόσο από την Ελλάδα, όσο κι από το εξωτερικό, οφείλει να είναι αντάξιος του θεσμού αλλά και της εικόνας της Αττικής, της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας.

Η αγορά εξοπλισμού δεν αφορά τα όσα αναφέρονται ψευδώς στην ανακοίνωση, αλλά εξοπλισμό για τη διαμόρφωση και επίπλωση του χώρου υποδοχής των επισκεπτών. Δεν υπάρχουν λοιπόν ούτε μπλε καρέκλες, ούτε κόκκινα γραφεία όπως ψευδώς αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου υπαλλήλων και καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να επισκεφθεί το γραφείο του Περιφερειάρχη Αττικής για να το διαπιστώσει. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται.

Δεύτερον, η προμήθεια του εξοπλισμού για το χώρο υποδοχής έγινε με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία, με απόφαση της αρμόδιας Οικονομικής Επιτροπής. Η απόφαση δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, αφού η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν έχει τίποτε να κρύψει.

Τρίτον, οι συντάκτες της ανακοίνωσης, στην αγωνιώδη προσπάθεια τους να παρουσιάσουν την προμήθεια ως δήθεν «σκάνδαλο», παραβλέπουν ένα σημαντικό παράγοντα: ο συγκεκριμένος εξοπλισμός αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Περιφέρειας Αττικής κι όχι «προίκα» του οποιουδήποτε Περιφερειάρχη. Αγοράστηκε για τις ανάγκες της Περιφέρειας και θα παραμείνει σε αυτήν ως πάγιο περιουσιακό στοιχείο.

Η Αττική, η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας κάνει μια νέα αρχή, με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Στο νέο αυτό ξεκίνημα δεν έχει θέση ο φθηνός λαϊκισμός, η μιζέρια και η μικροκομματική αντιμετώπιση ζητημάτων ήσσονος για την καθημερινότητα των πολιτών σημασίας.

Σε κάθε όμως περίπτωση και για να διαφυλάξουμε το κύρος του θεσμού που με συνέπεια υπηρετούμε, επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να προστατευθούμε από κακόβουλα δημοσιεύματα.

Με διαφάνεια, τήρηση της νομιμότητας και σεβασμό στα χρήματα των πολιτών αλλά και στο θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, προχωράμε μπροστά.

Νίκος Πέππας Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών

 

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

InCollage 20240329 131641014

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι…