Newsroom

Newsroom

Για τη Δήμητρα της Λέσβου σε έναν τοίχο στα Εξάρχεια

Η τραγική ιστορία της Δήμητρας της Λέσβου έχει δημιουργήσει συναισθήματα οργής και συγκίνησης σε όλη την Ελλάδα. Σε έναν τοίχο στα Εξάρχεια δημιουργήθηκε ένα υπέροχο γκράφιτι αφιερωμένο στον Δημήτρη/α. 

dhmhtra 0

Η Δήμητρα ήταν από παιδί διαφορετική, και έχει αντιμετωπίσει μια σειρά από προβλήματα, πόσο μάλλον σε μια τόσο κλειστή κοινωνία, όπως αυτή της Σκάλας Συκαμιάς.

Το γκράφιτι στα Εξάρχεια που είναι αφιερωμένο στη ζωή της: 

O Δημήτρης/α μεγάλωσε στη Σκάλα Συκαμιάς και από τα 14 κατάλαβε πως ήταν διαφορετικός. Όταν το ομολόγησε στους γονείς του ότι είναι γυναίκα, οι γονείς του αποφάσισαν να τον στείλουν σε ψυχιατρικό ίδρυμα, όπως αναφέρει η περιγραφή του βίντεο της Καναδής Rory Aurora Richards.

Ήταν έφηβη όταν έκανε την πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας (η πρώτη απ’ τις πολλές που θα ακολουθούσαν σε διάφορα στάδια της ζωής της). Όπως λέει, το κοντινότερο που έφτασε στο να της δείξει κάποιος ενδιαφέρον ήταν όταν ως έφηβη κολυμπούσε γυμνή στη θάλασσα, κι ένας ηλικιωμένος απ’ το χωριό εμφανίστηκε και της είπε ότι ήθελε να τη βιάσει. Η Δήμητρα τρομοκρατήθηκε. Ο άντρας συνέχισε να την παρενοχλεί και να την παρακολουθεί κρυφά για αρκετά χρόνια. Ωστόσο, κοιτάζοντας πίσω, η Δήμητρα δεν έχει πικρά συναισθήματα απέναντι σε αυτόν τον άντρα, στην πραγματικότητα νιώθει συμπόνια. Πιστεύει ότι ο άντρας αυτός είχε μια σκοτεινή ψυχή γιατί δεν είχε αγαπηθεί ποτέ.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η ιστοσελίδα «Στο Νησί» είχε δημοσιεύσει καταγγελία, σύμφωνα με την οποία είχε πέσει θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς, με μια ομάδα νεαρών μεταξύ 12 έως 14 ετών να εισβάλουν στο σπίτι της και να την εξαναγκάζουν σε εξευτελιστικές πράξεις, κάτι μάλιστα που κατέγραφαν με τα κινητά τους τηλέφωνα και στη συνέχεια τα δημοσίευαν στο διαδίκτυο.

Το επόμενο διάστημα, η κατάσταση της ψυχικής υγείας του «Δημητράκη» όπως τον φωνάζουν στη Σκάλα Συκαμιάς, επιδεινώθηκε και στη συνέχεια νοσηλευόταν στο Δρομοκαΐτειο.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…