Για τέλεια ζυμαρικά

Δείτε μερικά κολπάκια για να απολαύσετε την καλύτερη σπιτική μακαρονάδα. Τί πρέπει να προσέξετε στο βράσιμο, στις σάλτσες και στο…

zimarika

Δείτε μερικά κολπάκια για να απολαύσετε την καλύτερη σπιτική μακαρονάδα.

Τί πρέπει να προσέξετε στο βράσιμο, στις σάλτσες και στο σερβίρισμα
1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σε μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα χωρίς καπάκι.
2. Ρίχνετε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα όταν το νερό έχει έρθει σε σημείο βρασμού και κοχλάζει.
3. Για το ανακάτεμα χρησιμοποιείτε ξύλινη κουτάλα και όχι μεταλλική για να μην πέσει η θερμοκρασία του νερού.
4.Τα ζυμαρικά βγάζουν την καλύτερη γεύση τους όταν είναι αλ ντέντε. Ο χρόνος βρασίματος διαφέρει ανάλογα το ζυμαρικό. Για το τέλειο αποτέλεσμα ακολουθήστε τις οδηγίες στην συσκευασία των ζυμαρικών.
5. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνετε και τα ανακατεύετε αμέσως με την σάλτσα και τα σερβίρετε κατευθείαν για να μην κολλήσουν και λασπώσουν.
6. Αν προορίζονται για κρύα σαλάτα ζυμαρικών τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα στραγγίζετε πολύ καλά.
7. Αν θέλετε να τελειώσετε το φαγητό στο φούρνο σαν ένα είδος σουφλέ βράστε τα ζυμαρικά για λιγότερη ώρα.

Ομάδα neadiatrofis.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…