Newsroom

Newsroom

Για τα Πατήσια, ρε γαμώτο

Από το 2013, οπότε οι κλινικές του Νοσοκομείου Πατησίων μεταφέρθηκαν και εγκαταστάθηκαν σε άλλα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, μόνο τα Εξωτερικά Ιατρεία του Οφθαλμολογικού Τμήματος παρέμειναν στο πενταώροφο συγκρότημα, αποκομμένα από τις λοιπές υποστηρικτικές υπηρεσίες του νοσοκομείου.

5b506cb81dc5249c4e8b4650

Γράφει ο Πέτρος Κατσάκος 

 Ήταν 2013 όταν η τότε ηγεσία του υπ. Υγείας άφησε την περιοχή των Πατησίων, μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες συνοικίες της πρωτεύουσας, με ποικίλα κοινωνικά χαρακτηριστικά, μεγάλο αριθμό διερχόμενων πολιτών καθώς βρίσκεται κοντά σε συγκοινωνιακούς κόμβους, έδρα επιχειρήσεων, εμπορικών καταστημάτων και γραφείων, αλλά και τόπος παραμονής ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων, χωρίς νοσοκομείο αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Ήταν η εποχή του Άδωνι Γεωργιάδη, την οποία η δημόσια Υγεία του τόπου καλό θα είναι να μην την ξαναζήσει και να μείνει στις μνήμες των πολιτών ως παράδειγμα προς αποφυγή. Και οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν έναν παραπάνω λόγο να θυμούνται αυτές τις μαύρες ημέρες, καθώς σύντομα θα περνούν και θα βλέπουν το Νοσοκομείο Πατησίων πάλι ανοιχτό και σε πλήρη λειτουργία.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, τα τελευταία τρία χρόνια καταβάλλεται συντονισμένη προσπάθεια από την 1η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης και της βελτίωσης του επιπέδου υγείας των πολιτών. Έτσι λοιπόν, στο μέχρι σήμερα κλειστό Νοσοκομείο Πατησίων, στο ανακαινισμένο κτηριακό συγκρότημα της οδού Χαλκίδος 15-17, θα μεταφερθεί το Κέντρο Υγείας Πατησίων, που τώρα στεγάζεται σε παλιό και μισθωμένο ακίνητο επί της οδού Δροσοπούλου.

Είναι κι αυτή μια από τις ειδήσεις τις καταδικασμένες να περνούν στα ψιλά της επικαιρότητας, ξεχνώντας ακόμη κι εμείς τις ημέρες του 2013 και τους αγώνες που οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής τότε έδωσαν για τη σωτηρία του Νοσοκομείου Πατησίων από την επιδρομή του Γεωργιάδη. Κάποιοι ξέχασαν, κάποιοι συμβιβάστηκαν με τις «απώλειες» των χρόνων εκείνων και σήμερα αφήνουν να περνούν απαρατήρητες οι ειδήσεις που σηματοδοτούν τη βήμα – βήμα επιστροφή στην κανονικότητα της επαναλειτουργίας του κοινωνικού κράτους.

Και το φταίξιμο είναι και «δικό μας», γιατί, θαρρείς μαθημένοι στις μεγάλες και τρανταχτές ειδήσεις αφήνουμε τα «Νοσοκομεία Πατησίων» να περνούν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Μόνο που με τέτοιες, μικρές και ταπεινές ειδήσεις οι άνθρωποι στα Πατήσια μπορούν να πειστούν ότι κάτι αλλάζει στον κόσμο τον δικό τους που λέγεται γειτονιά. Ας μην το ξεχνάμε αυτό.

πηγή:avgi.gr 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης – Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν

ανασχηματισμός κυβέρνηση

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης – Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, πριν από λίγο ανακοίνωσε τα μέλη της νέας κυβέρνησης