Για τα μάτια του κόσμου

Διαβάζοντας ένα ξερό κείμενο από τελεπρόμπτερ, o πρωθυπουργός δεν άφησε την αφορμή για «πόντους από τα αριστερά» να πάει χαμένη και ψέλλισε δυο κουβέντες μισιακές και γενικόλογες για τους ομοφυλόφιλους, τις λεσβίες και τους διεμφυλικούς που βάλλονται εδώ και δεκαετίες για τη φύση και τον τρόπο ζωής τους.

4824318

Χθες ο πρωθυπουργός βρήκε την ευκαιρία να βγάλει ένα μίνι-διάγγελμα για τα επιτεύγματα της παράταξής του σε θέματα που άπτονται των δικαιωμάτων των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από ρατσισμό και διακρίσεις. Το έκανε στα πλαίσια χαιρετισμού που απηύθυνε στο Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο για τα «Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Εργασιακό Περιβάλλον». Διαβάζοντας ένα ξερό κείμενο από τελεπρόμπτερ, δεν άφησε την αφορμή για «πόντους από τα αριστερά» να πάει χαμένη και ψέλλισε δυο κουβέντες μισιακές και γενικόλογες για τους ομοφυλόφιλους, τις λεσβίες και τους διεμφυλικούς που βάλλονται εδώ και δεκαετίες για τη φύση και τον τρόπο ζωής τους.

Μόνο που τα επιτεύγματα της δεξιάς παράταξης ήταν, όπως είπε και ίδιος, απλώς βήματα, και για όσους το ζουν στο πετσί τους, ψίχουλα και μάλιστα ανεφάρμοστα και παραπλανητικά. Ακούσαμε για ένα νόμο που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία το 2005 για την προστασία του κάθε εργαζομένου (έτσι γενικά) από τις διακρίσεις. Η κοροϊδία της κοροϊδίας. Ακόμα και αν υπάρχει κάτι τέτοιο, δούλεψε τόσο καλά, ιδίως για τους ΛΟΑΤΚΙι, που 15 χρόνια αργότερα έρχεται να μας πει ένας επόμενος πρωθυπουργός της ΝΔ ότι προτίθεται να κάνει και τομές στα ίδια αυτά καυτά ζητήματα.  
Τα προοδευτικά μέσα όπως η Lifo μετέφεραν με περισσή χαρά την είδηση του πρωθυπουργού που είναι «έτοιμος να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας ειδικής «ατζέντας» με έμφαση στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας,» και φρόντισαν να μας υπενθυμίσουν, με τα λόγια και πάλι του ιδίου, πως στο επιτελείο του περιλαμβάνονται και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Θυμήθηκα δύο πράγματα διαβάζοντας αυτές τις εξελίξεις. Τον Ντόναλντ Τραμπ να λέει πως έχει πολλούς φίλους μαύρους και μάλιστα να κατονομάζει μερικούς από αυτούς, με το ζόρι ένα δύο, o εξής Kanye West. Την στιγμή που μόνο ένα 8% τον ψήφισε στις εκλογές και ένα ακόμη μικρότερο ποσοστό Αφροαμερικανών τον παραδέχεται πραγματικά, μετά και από τα πρόσφατα θλιβερά για τη δημοκρατία γεγονότα στην Λαφαγιέτ και τη Μινεάπολη.

Θυμάμαι όμως και τον Ομπάμα που δεν κρυβόταν πίσω από όρους βολικούς όπως “ΛΟΑΤΚΙ άτομο” αλλά αναφερόταν ονομαστικά και με σθένος σε κάθε μία από τις ομάδες που συγκροτούν το ουράνιο τόξο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, στους ομοφυλόφιλους, τις λεσβίες και τους διεμφυλικούς, υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα τους στην εργασία, στη στράτευση, στην εκπαίδευση, την κοινωνική καταξίωση και αποδοχή.

Θυμήθηκα τον Ομπάμα που δεν περίμενε να βρει ευκαιρία να απευθύνει έναν χαιρετισμό σε κάποια ημερίδα για να πετάξει και ένα ξεροκόμματο στην κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ, αλλά τους συμπεριέλαβε με τα ξεχωριστά πολύχρωμα ονόματά τους και στην ομιλία της τελετής ορκωμοσίας και σε κάθε επόμενη πολιτειακού χαρακτήρα ομιλία όπως αυτές που δίνονται  για την Kατάσταση της Ένωσης κάθε χρόνο.

Μετά το «εξωγήινος-γκέιτ» και ένα σωρό άλλα τραγικά που μόνο γκάφες δεν είναι, παρά ξεγυμνώνουν την πραγματική απαξία της δεξιάς παράταξης για τα αληθινά δικαιώματα των γκέι, των λεσβιών και τον διεμφυλικών. Μετά τις αλλεπάλληλες αρνητικές ψήφους στη βουλή σε θέματα όπως το σύμφωνο συμβίωσης, στο οποίο μόνο 19 βουλευτές της νέας δημοκρατίας υπερψήφισαν. Μετά και την πρόσφατη καταψήφιση από την κυβερνητική πλειοψηφία της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την, με συνταγματική ισχύ, απαγόρευση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου. Μετά την υπουργοποίηση στελεχών με σαφή ακροδεξιό και μισαλλόδοξο προσανατολισμό και την πλήρη έλλειψη οιασδήποτε συγκεκριμένης πολιτικής που θα προασπίσει τα συμφέροντα των ΛΟΑΤΚΙ συνανθρώπων μας, για παράδειγμα στο σχολείο, όπου επιχειρείται και μεγάλη μεταρρύθμιση. Μετά από όλα αυτά εμφανίζεται έτοιμος να συμβάλει στη διαμόρφωση ειδικής «Ατζέντας» με έμφαση στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ. Το έτοιμος δηλώνει προθέσεις. Από προθέσεις έχουμε χορτάσει. Το «συμβολή στη διαμόρφωση» σημαίνει ότι θα αναθέσει στην εξ αριστερών του πτέρυγα να συντάξει μια εισήγηση η οποία θα πάει άπατη γιατί στο μεταξύ θα σκάσουν εθνικά γεγονότα και επεισόδια και ποιος να τρέχει τώρα να πολεμά για τους γκει όταν η χώρα καίγεται. Η ειδική «ατζέντα» – και ειδική και το ατζέντα σε εισαγωγικά – φανερώνει το πόσο προσεκτική και «ίσων μέτρων και σταθμών» θα είναι η παρέμβαση. Στοχευμένη μεν, αποδυναμωμένη δε. Όπως και αυτή του 2005 που ουδείς θυμάται ή εφάρμοσε ποτέ. Γιατί πως να χωρέσει αλλιώς δύο καρπούζια σε μία μασχάλη, κι αυτή προσχηματικά προοδευτική. Πως να καταπιεί η δεξιά και ακροδεξιά πτέρυγα του πρωθυπουργού ένα κάποιο άνοιγμα προς την πρόοδο και την ευημερία και της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας;

Επίσης, μας είπε πως υποστηρίζει την αξία να καθιερωθεί θέση Υπευθύνου στο ευρωπαϊκό πλαίσιο για την παρακολούθηση τήρησης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο εργασιακό περιβάλλον. Τι σημαίνει «υποστήριζω την αξία να καθιερωθεί»; Που είναι οι πρωτοβουλίες, που είναι το απτό αποτέλεσμα των προθέσεων και προτάσεων; Δεν εξήγγειλε κάτι συγκεκριμένο, ένα έργο για παράδειγμα, μία κίνηση θεσμική. Τίποτα από όσα εισηγήθηκε δεν είναι εμπροσθοβαρές. Τίποτα δεν είναι σχεδιασμένο, γιατί τίποτα από αυτά δεν ακουμπάει στον πυρήνα της πολιτικής Μητσοτάκη. Το γεγονός ότι έχει έναν ομοφυλόφιλο άνδρα στον επιτελείο του, και τον περιφέρει ως τρόπαιο δεν αποτελεί σημείο άσκησης πολιτικής, ούτε ακυρώνει τις άπειρες απαράδεκτες στάσεις και θέσεις του κόμματος του στα πραγματικά προβλήματα των ομοφυλόφιλων, των λεσβιών και των διεμφυλικών της Ελλάδας. Ήταν ακόμα ένα επικοινωνιακό φεστιβάλ υποκρισίας, μπουκίτσα για την μιντιακή προπαγάνδα που από τον περασμένο Ιούλιο, και αρκετά πριν, τον παρουσιάζει ως άριστο των αρίστων, συχνά μετά από ένα γερό χαρτζιλικάκι.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Μαρουσάκης καιρός

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία τα επόμενα 24ωρα - Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Air New Zealand Airplane Aeroplane Boeing 737 93499

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος σε επιτροπή έρευνας της αμερικανικής Γερουσίας