Για τα μάτια ενός… Λαγού: Κρίση στη Χρυσή Αυγή με νέα αποχώρηση ευρωβουλευτή

Αιχμές ακόμη και κατά του Νίκου Μιχαλολιάκου αφήνει στην επιστολή παραίτησής του ο Γιώργος Επιτήδειος

Καταγραφή 1

Νέα κρίση φαίνεται να χτυπά τη Χρυσή Αυγή με αφορμή την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου της, καθώς χθες Τρίτη, ο Γιώργος Επιτήδειος, ο οποίος ήταν ευρωβουλευτής του κόμματος, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη ναζιστική οργάνωση.

Βεβαίως, ο Επιτήδειος δεν έγινε ξαφνικά πολέμιος του φασιστικού δηλητηρίου της Χρυσής Αυγής, όμως, όπως αναφέρει ο ίδιος στην επιστολή του, ο λόγος της αποχώρησής του είναι ο «προσβλητικός» τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε, καθώς το κόμμα αποφάσισε να μη τον συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο, παρά την «επιτυχημένη πορεία» του, όπως περιγράφει.

«Το όνομά μου δεν περιλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές διότι, όπως ενημερώθηκα τηλεφωνικά από τον Αρχηγό, μετά από δική μου πρωτοβουλία, λίγες ημέρες πριν ανακοινωθούν τα ονόματα των πρώτων υποψηφίων, η κάθοδός μου δημιουργεί πρόβλημα στην εκλογή παλαιών κομματικών στελεχών, διότι έχω πλεονέκτημα απέναντί τους, λόγω της θέσεώς μου», αναφέρει συγκεκριμένα.

Η συγκεκριμένη αναφορά αφήνει σαφή υπονοούμενα έναντι του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, η υποψηφιότητα του οποίου οδήγησε στον αποκλεισμό των δύο νυν ευρωβουλευτών του κόμματος, Φουντούλη και Επιτήδειου.

Μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Γιάννης Λαγός δηλώνει ότι η απόφαση για τη μη υποψηφιότητα των δύο ευρωβουλευτών ελήφθη από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Στο ίδιο πλαίσιο τονίζει ότι ο ίδιος έχει πολλά δικαστικά έξοδα, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, εκκρεμούν σε βάρος του 11 δικογραφίες, πέραν της μεγάλης δίκης της Χρυσής Αυγής.

«Επιπλέον, στο παρασκήνιο, συνέβησαν γεγονότα κατά τα οποία αντιμετωπίσθηκα με τρόπο ο οποίος με προσέβαλε, κάτι που δεν ανέμενα. Επειδή εξεπλήρωσα τις υποχρεώσεις μου απέναντι στο Κόμμα. Επειδή αντιμετωπίσθηκα με τρόπο απαξιωτικό, Επειδή μου έχουν δημιουργηθεί διλήμματα, Επειδή θεωρώ πως δεν έχει νόημα να συνεχίσω να δραστηριοποιούμαι σε ένα πολιτικό χώρο όπου δεν εκτιμώνται το έργο και η προσφορά μου αλλά, άλλα πράγματα, Επιθυμώ να ανακοινώσω ότι αποχωρώ από τον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή», αναφέρει επίσης ο Γιώργος Επιτήδειος στην επιστολή παραίτησης, αφήνοντας σαφείς αιχμές.

Είναι φανερό ότι η ανάγκη της ΧΑ να εκλέξει τον Γιάννη Λαγό στην ευρωβουλή είναι μεγάλη, καθώς έχει ανακοινώσει το κόψιμο και των τριών ευρωβουλευτών της από το ευρωψηφοδέλτιο των επερχόμενων εκλογών. Άλλωστε το όνομα του Λαγού φαίνεται να εμπλέκεται σε μερικές από τις σημαντικότερες υποθέσεις που εξετάζονται στη δίκη της Χρυσής Αυγής, λόγω της κομματικής του θέσης. Έτσι, είναι πιθανόν, η ηγεσία να επιχειρεί να προστατέψει σε κάποιο βαθμό τον Γιάννη Λαγό από ενδεχόμενες μελλοντικές διώξεις, μέσω της εκλογής του στην ευρωβουλή.

Από τους απερχόμενους ευρωβουλευτές, ο Ελευθέριος Σιναδινός, έχει ήδη αποχωρήσει από την οργάνωση και έχει δημιουργήσει τον δικό του σχηματισμό, το ΠΑΤΡΙΕ.

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του Γιώργου Επιτήδειου έχει ως εξής: 

Την 18 Απριλίου 2019 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) και άρχισε η προεκλογική περίοδος για τις Ευρωεκλογές.

Κατά την διάρκεια της θητείας μου, εξετέλεσα, ως ώφειλα, στο ακέραιο την αποστολή μου για την προβολή και την υπεράσπιση των Εθνικών Θεμάτων και Δικαίων (Σχέσεις ΕΕ με την Τουρκία, θέματα Αιγαίου, Θράκης, Κύπρου, απελευθέρωση των Ελλήνων Στρατιωτικών, ονομασία Σκοπίων, παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικιωμάτων των Βορειοηπειρωτών από την Αλβανία, επεκτατικές βλέψεις της εναντίον της χώρας μας, εκτέλεση Κατσίφα, γενοκτονία των Ποντίων, γερμανικές αποζημειώσεις, παρεμβάσεις σε συζητήσεις με τους Αρχηγούς των κρατών της ΕΕ, παράνομη μετανάστευση, θέματα ΑΜΕΑ,εξαθλίωση των Ελλήνων λόγω εφαρμογής των μνημονίων).

Στα πλαίσια αυτά, πραγματοποίησα 1213 ομιλίες και παρεμβάσεις στην Ολομέλεια του ΕΚ, με αποτέλεσμα να καταλάβω μία θέση μεταξύ των δέκα (10) πρώτων ομιλητών στους 751 Ευρωβουλευτές. Επιπλέον, κατέθεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) 250 ερωτήσεις με υποχρέωση απαντήσεως, 1044 Τροπολογίες, 1165 Αιτιολογήσεις ψήφου ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες που επιθυμούν, τον λόγο για τον οποίο ψήφιζα υπέρ ή κατά κάποιας προτάσεως νόμου. Τέλος παραχώρησα μεγάλο αριθμό συνεντεύξεων σε Έλληνες και ξένους, δημοσιογράφους και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Προς αποφυγή παραπληροφορήσεως, επιθυμώ να γνωστοποιήσω και τα ακόλουθα.

Το όνομά μου δεν περιλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές διότι, όπως ενημερώθηκα τηλεφωνικά από τον Αρχηγό, μετά από δική μου πρωτοβουλία, λίγες ημέρες πριν ανακοινωθούν τα ονόματα των πρώτων υποψηφίων, η κάθοδός μου δημιουργεί πρόβλημα στην εκλογή παλαιών κομματικών στελεχών, διότι έχω πλεονέκτημα απέναντί τους, λόγω της θέσεώς μου. Όσον αφορά την μία και μόνο θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο, δεν υπήρξε τέτοια συμφωνία. Εάν υπήρχε, θα την σεβόμουν. Επίσης, δεν υπήρξε προσωπική συνάντηση με αντικείμενο την υποψηφιότητά μου ή μη. Θεωρώ ότι αυτή την συνάντηση την δικαιούμουν.

Επιπλέον, στο παρασκήνιο, συνέβησαν γεγονότα κατά τα οποία αντιμετωπίσθηκα με τρόπο ο οποίος με προσέβαλε, κάτι που δεν ανέμενα.

Επειδή εξεπλήρωσα τις υποχρεώσεις μου απέναντι στο Κόμμα.

Επειδή αντιμετωπίσθηκα με τρόπο απαξιωτικό,

Επειδή μου έχουν δημιουργηθεί διλήμματα,

Επειδή θεωρώ πως δεν έχει νόημα να συνεχίσω να δραστηριοποιούμαι σε ένα πολιτικό χώρο όπου δεν εκτιμώνται το έργο και η προσφορά μου αλλά, άλλα πράγματα,

Επιθυμώ να ανακοινώσω ότι αποχωρώ από τον Λαϊκό Σύνδεσμο «Χρυσή Αυγή».

Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω όσες και όσους με περιέβαλαν με εμπιστοσύνη και αγάπη όλα αυτά τα χρόνια και με στήριξαν, προκειμένου να επιτελέσω το δύσκολο έργο μου. Θα τους απονέμω πάντοτε τον σεβασμό που τους αρμόζει. Θα ήθελα να τους ευχηθώ ατομική και οικογενειακή υγεία, δύναμη και υπομονή και καλή Ανάσταση. Τέλος εύχομαι Ανάσταση στην Πατρίδα και το Έθνος μας που βιώνουν γεγονότα που θέτουν σε κίνδυνο την ύπαρξή τους.

Αθήνα 23 Απριλίου 2019

Γεώργιος Επιτήδειος
Αντιστράτηγος ε.α
Ευρωβουλευτής

Με πληροφορίες από το jailgoldendawn.gr

Η πρώτη ομιλία της Κάμαλα Χάρις μετά την απόσυρση Μπάιντεν: «Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες για τις υπηρεσίες του»

kamala harris

Η πρώτη ομιλία της Κάμαλα Χάρις μετά την απόσυρση Μπάιντεν: «Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες για τις υπηρεσίες του»

Στην πρώτη δημόσια ομιλία της προχώρησε η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις σε εκδήλωση της Εθνικής Κολεγιακής…

Πανώλη στη Θεσσαλία: Θανατώθηκαν πάνω από 3.000 ζώα – Ολοκληρώνονται οι δειγματοληψίες στη μικρή ζώνη ελέγχου

ktinotrofiki monada01

Πανώλη στη Θεσσαλία: Θανατώθηκαν πάνω από 3.000 ζώα – Ολοκληρώνονται οι δειγματοληψίες στη μικρή ζώνη ελέγχου

Τα σφαγεία της Θεσσαλίας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Παρασκευή.

Φαλακρό Δράμας: Η πυρκαγιά καίει επί 6 μέρες – Συνεχίζει να καίει από την προηγούμενη Τετάρτη η φωτιά

δραμα πυρκαγια

Φαλακρό Δράμας: Η πυρκαγιά καίει επί 6 μέρες – Συνεχίζει να καίει από την προηγούμενη Τετάρτη η φωτιά

Τεράστια οικολογική καταστροφή συντελείται εδώ και επτά μέρες στο Φαλακρό Δράμας καθώς το μεγάλο πύρινο…