Newsroom

Newsroom

Για σύσταση εξεταστικής για το μνημόνιο δεσμεύθηκε ο Αλ. Τσίπρας

Πυρά κατά της κυβέρνησης, η οποία “κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να κουκουλώσει τις ευθύνες της τραγωδίας…

tsipras 38 1

Πυρά κατά της κυβέρνησης, η οποία “κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να κουκουλώσει τις ευθύνες της τραγωδίας που βιώνει ο λαός” εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, σε δηλώσεις του με αφορμή την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου στη χώρα, στο πλαίσιο της έρευνας για την τρόικα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να υποβαθμίσει την έρευνα που διεξάγει το Ευρωκοινοβούλιο και την παρουσία των εισηγητών του στην Ελλάδα, ενώ δεσμεύτηκε ότι “η επόμενη Βουλή, με την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, θα συστήσει Εξεταστική Επιτροπή και θα διερευνήσει όλη την αλήθεια για το Μνημόνιο”.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στην απόρριψη του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ για ουσιαστιστική συζήτηση σε βάθος είπε: “Το Ευρωκοινοβούλιο, ο πιο δημοκρατικός ευρωπαϊκός θεσμός έκανε το βήμα που η Ελληνική Βουλή δεν τόλμησε να κάνει, με ευθύνη φυσικά της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Δυστυχώς με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, η παρουσία της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα καθυστέρησε. Δυστυχώς η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ουσιαστική συζήτηση σε βάθος ανάμεσα στους συνεισηγητές και τις εμπλεκόμενες κοινοβουλευτικές επιτροπές, σε πλήρη σύνθεση”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το κόμμα του επιθυμεί “να χυθεί άπλετο φως στο ντροπιαστικό παρασκήνιο των Μνημονίων”, αλλά και “να τεκμηριωθεί για ακόμα μία φορά η απόλυτη χρεοκοπία της μνημονιακής πολιτικής”.

“Ο λαός μας έχει δικαίωμα να γνωρίζει και εμείς έχουμε την ηθική και πολιτική υποχρέωση να αποκαταστήσουμε το δικαίωμά του στην πληροφόρηση και τη γνώση. Και θα το πράξουμε” κατέληξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Στραβούργο ζήτησε την παράταση της έρευνας, αλλά και την κλήση κάθε εμπλεκόμενου πολιτικού ή μη προσώπου.