Για στήριξη στη Χρυσή Αυγή κατηγορεί τον Πατούλη η αντιπολίτευση – Αποχώρησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Τη στάση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη καταγγέλλει η αντιπολίτευση, αποχωρώντας από το Περιφερειακό Συμβούλιο, καταλογίζοντάς του στήριξη στη Χρυσή Αυγή

patoulis

Καταγγέλλοντας τη στάση του Περιφεριάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, για στήριξη στη Χρυσή Αυγή με τη στάση του, αποχώρησε η μεγάλη πλειοψηφία της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Πρόκειται για τη Δύναμη Ζωής της Ρένας Δούρου, μαζί με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, τη Λαϊκή Συσπείρωση, την Ανυπόταχτη Αττική, την Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση του Γιάννη Σγουρού και την Οικολογική Συμμαχία.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν τον Περιφερειάρχη ότι χρησιμοποιεί συμβούλους της Ελληνικής Αυγής, της παράταξης της Χρυσής Αυγής στην Περιφέρεια, που τώρα σπεύδουν να ανεξαρτητοποιηθούν. Παράλληλα, ο Γιώργος Πατούλης αρνήθηκε να συζητηθεί το ζήτημα της Ελληνικής Αυγής στο περιφερειακό συμβούλιο και να καταδικάσει πολιτικά τα φασιστικά σύμβολα, όπως θίγει σε ανακοίνωση της και η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή.

Δύναμη Ζωής: Η Περιφέρεια Αττικής δεν μπορεί να αποτελέσει κοιτίδα διατήρησης του «αυγού του φιδιού»

«Η Περιφέρεια Αττικής δεν μπορεί να αποτελέσει κοιτίδα διατήρησης του “αυγού του φιδιού” στη βάση νομικίστικων τερτιπιών, ειδικά στη σημερινή συγκυρία» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Δύναμη Ζωής».

Στην ανακοίνωσή της, επισημαίνει πως προκαλεί ανησυχία η διαπίστωση ότι η Περιφερειακή Αρχή έχει αποφασίσει να συνεχίσει στην ίδια, επικίνδυνη για τη Δημοκρατία, ηθικά και πολιτικά έωλη, ρότα, καθώς τα στελέχη της περιφερειακής παράταξης της Χρυσής Αυγής σπεύδουν να δηλώσουν την ανεξαρτητοποίησή τους.

Οι «χρήσιμες» για τη Διοίκηση ανεξαρτητοποιήσεις είναι «καρφιά» κατά της Δημοκρατίας, αναφέρει χαρακτηριστικά η Δύναμη Ζωής και παράλληλα καλεί τον Γιώργο Πατούλη:

-Να πάψει να χρησιμοποιεί ακροδεξιά, έστω και «ανεξαρτητοποιημένα» δεκανίκια για τη λήψη των αποφάσεων στο ΠΕ.ΣΥ.

Να προχωρήσει άμεσα και με ταχύτατο ρυθμό η διαδικασία της Παύσης και της έκπτωσης για τους 4 Περιφερειακούς Συμβούλους της Ελληνικής Αυγής, σύμφωνα με το νόμο.

-Να αναλάβει την ευθύνη της και να κλείσει τα γραφεία της περιφερειακής παράταξης της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α στην Περιφέρεια Αττικής.

– Να μην διευκολύνεται με οιονδήποτε τρόπο η πολιτική δράση αυτής της περιφερειακής παράταξης.

Για πολιτικά απράδεκτη απόφαση καταγγέλλει τον Γιώργο Πατούλη το ΠΡΑΤΤΩ, επισημαίνοντας ότι χρησιμοποιεί ως δεκανίκια ανεξαρτητοποιημένους χρυσαυγίτες για τη λήψη των αποφάσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Ο Γιώργος Πατούλης, συνεχίζει η ανακοίνωση, οφείλει να μην συμπεριφέρεται «ως Δούρειος Ίππος της Δημοκρατίας, εκκολάπτοντας τα υπολείμματα του αυγού του φιδιού, που θα δαγκώσουν και τον ίδιο και το Δημοκρατικό πολίτευμα».

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή: Πατούλης και Τζήμερος κάνουν πλάτες στη Χρυσή Αυγή

Το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, δεν θέλησε να συζητήσει το ζήτημα της ΧΑ – Ελληνικής Αυγής στο περιφερειακό συμβούλιο και αρνήθηκε να καταδικάσει πολιτικά τα φασιστικά σύμβολα, θίγει σε ανακοίνωση της η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή και ζητάει:

1. Να συζητηθεί και να υπάρξει πολιτική απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου που να καταδικάζει τη ΧΑ – Ελληνική Αυγή και να δηλώνει ότι μέλη εγκληματικών οργανώσεων δεν έχουν θέση στο περιφερειακό συμβούλιο,

2. Να ζητάει το ΠΕΣΥ την επιτάχυνση των νομικών διαδικασιών για την παύση των φασιστών συμβούλων πιέζοντας την κυβέρνηση – Υπουργείο Εσωτερικών και όλους τους εμπλεκόμενους για την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας,

3. Να αποφασίσει το περιφερειακό συμβούλιο την διακοπή παροχής διευκολύνσεων στη λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης στην περιφέρεια με πρώτο το άμεσο κλείσιμο των γραφείων της παράταξης τους και όποιων άλλων διευκολύνσεων. Αυτή η απόφαση έχει μεγάλη πολιτική σημασία και θα λειτουργήσει ως επιταχυντής των εξελίξεων και της πολιτικής απομόνωσης των φασιστών δημιουργώντας τους όρους και για την αποπομπή τους.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

μπενιαμίν νετανιάχου

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

Έξαλλος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον - Ακύρωσε επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας…