Newsroom

Newsroom

Για πρώτη φορά από το 1982 Αμερικανός πρόεδρος στην Τζαμάικα

Στη Τζαμάικα βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης ο Μπαράκ Ομπάμα, στην πρώτη επίσκεψη Αμερικανού προέδρου στη χώρα από το…

obama

Στη Τζαμάικα βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης ο Μπαράκ Ομπάμα, στην πρώτη επίσκεψη Αμερικανού προέδρου στη χώρα από το 1982, όταν τότε στη χώρα της reggae είχε μεταβεί ο Ρόναλντ Ρίγκαν.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα μετάσχει σε μια μίνι σύνοδο των 15 μελών της Κοινότητας της Καραϊβικής (CARICOM), με την πρόθεση να τους προσφέρει μια εναλλακτική λύση για το φθηνό πετρέλαιο της Βενεζουέλας, ενώ την Πέμπτη το βράδυ θα αναχωρήσει για τον Παναμά για τη Σύνοδο Κορυφής της Αμερικής.

Η επίσκεψή του Αμερικανού προέδρου στον Παναμά θα λάβει ιστορικό χαρακτήρα, καθώς αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο, για πρώτη φορά αφότου οι δυο χώρες ξεκίνησαν την προσπάθεια πολιτικής και οικονομικής προσέγγισης τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι Ομπάμα και Κάστρο, οι οποίοι ταυτόχρονα είχαν ανακοινώσει στις 17 Δεκεμβρίου του 2014 την έναρξη της διαδικασίας συμφιλίωσης, είχαν μια ακόμη συνάντηση πριν από ένα χρόνο στο Γιοχάνεσμπουργκ, κατά τη διάρκεια της κηδείας του ιστορικού ηγέτη της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα. Αυτή τη φορά, όμως, η Ουάσιγκτον και η Αβάνα ψάχνουν για κάτι πιο ουσιαστικό και όχι μόνο για μια απλή χειραψία των δύο ηγετών.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…