Για ποιο λόγο η Easy Jet διέκοψε αιφνιδιαστικά τις πτήσεις από και προς Θεσσαλονίκη

Να διακόψει αιφνιδιαστικά τις πτήσεις από και προς Θεσσαλονίκη αποφάσισε η Easy Jet.

NewsRoom 30/11/2017 | 16:45

Η εταιρία, όπως ανακοίνωσε, για να αιτιολογήσει την απόφασή της επικαλείται τα έργα που εκτελούνται στο αεροδρόμιο αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα έχει και συνέχεια.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της το voria.gr, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το «Μακεδονία» είναι συγκεκριμένα και εν πολλοίς γνωστά. Το βασικότερο έχει να κάνει με τις χαμηλές νεφώσεις, που παραδοσιακά δεν επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση των αεροπλάνων, γεγονός το οποίο έχει ως αποτέλεσμα ακυρώσεις πτήσεων, κατά τη χειμερινή περίοδο. Ωστόσο, τώρα ήρθε να προστεθεί και ένα ακόμα πρόβλημα.

Η δύσκολη κατάσταση που συχνά παρουσιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες οφείλεται και στο ότι ο τροχόδρομος του «Μακεδονία», που από την περασμένη Πέμπτη χρησιμοποιείται ως κανονικός διάδρομος προσαπογειώσεων, δεν διαθέτει σύστημα ILS, δηλαδή σύστημα υποβοήθησης προσγείωσης αεροσκαφών.

Ο δε τροχόδρομος χρησιμοποιείται ως κύριος διάδρομος, επειδή πρέπει σε αυτό το διάστημα της μικρότερης, χειμερινής κίνησης, να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του χερσαίου τμήματος του διαδρόμου 10/28, στο τμήμα που τέμνεται με τον 16/34. Η φάση Δ’ του έργου έπρεπε να κατασκευαστεί και οι εργασίες στο εν λόγω τμήμα άρχισαν το προηγούμενο Σάββατο.

Τα συνεργεία εργάζονται ακατάπαυστα προκειμένου το εν λόγω τμήμα να παραδοθεί εντός του πρώτου 10ημέρου του Μαρτίου, ώστε με το άνοιγμα της θερινής σεζόν για τον τουρισμό, το αεροδρόμιο να επανέλθει σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας και με τη δυναμικότητα εξυπηρέτησης πτήσεων που διέθετε μέχρι πρότινος.