"Για το Παρίσι":Οι Ρώσοι σφυροκοπούν τους τζιχαντιστές με πυραύλους-600 νεκροί με ένα "χτύπημα" αλλά και θύματα παιδιά (δείτε βίντε

Με πυραύλους cruise χτυπούν το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία από τη Μεσόγειο και την Κασπία. Σε μία από τις επιθέσεις όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Russia Today, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο άνω των 600 «τρομοκρατών» στην επαρχία Ντέιρ εζ Ζορ, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου.

Με πυραύλους cruise χτυπούν το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία από τη Μεσόγειο και την Κασπία. Σε μία από τις επιθέσεις όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Russia Today, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο άνω των 600 «τρομοκρατών» στην επαρχία Ντέιρ εζ Ζορ, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου.

«Στις 20 Νοεμβρίου, τα πολεμικά πλοία του στόλου της Κασπίας εκτόξευσαν 18 πυραύλους cruise σε επτά στόχους στις επαρχίες της Ράκα, του Ιντλίμπ και του Χαλεπιού. Όλοι οι στόχοι επλήγησαν με επιτυχία» ανέφερε στον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Συνολικά στην επιχείρηση συμμετείχαν 10 πολεμικά πλοία, έξι εκ των οποίων είναι στη Μεσόγειο. Ο Σόιγκου σημείωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει υποστεί βαρύτατες απώλειες λόγω των ρωσικών επιχειρήσεων, προσθέτοντας πως τα δεδομένα δείχνουν ότι η ροή τρομοκρατών που καταφθάνουν στη Συρία έχει μειωθεί, ενώ αυξάνονται αυτοί που εγκαταλείπουν τις εμπόλεμες ζώνες, κατευθυνόμενοι βόρεια και βορειοδυτικά.

 

 

Μέσα στις τελευταίες τέσσερις ημέρες, οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσεις 522 εξορμήσεις, εκτοξεύοντας πάνω από 100 πυραύλους cruise και 1.400 τόνους βομβών διαφόρων τύπων, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας ότι ένα πλήγμα στη Ντέιρ εζ Ζορ, με πολλαπλούς πυραύλους, είχε αποτέλεσμα τον θάνατο άνω των 600 μαχητών. Επίσης, συμπλήρωσε πως έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των αεροσκαφών που συμμετέχουν στην επιχείρηση, καθώς φτάνουν τα 69, με 143 εξορμήσεις σε ημερήσια βάση, καθώς και ότι η Ρωσία επικεντρώνεται πλέον στην καταστροφή της οικονομικής βάσης των τρομοκρατών, έχοντας στοχεύσει 15 εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διύλισης πετρελαίου, καθώς και 525 πετρελαιοφόρα φορτηγά. «Σταματήσαμε προμήθειες 60.000 τόνων πετρελαίου ημερησίως προς τη μαύρη αγορά και οι τρομοκράτες χάνουν 1,5 εκατ. δολάρια ημερησίως» υποστήριξε- ενώ παράλληλα σημείωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας συνεργάζονται με τις γαλλικές, όπως διέταξε ο πρόεδρος Πούτιν.

Το υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε βίντεο με Ρώσους στρατιωτικούς στην αεροπορική βάση του Χμαϊμίμ στη Συρία να γράφουν «για τον λαό μας» και «για το Παρίσι» σε βόμβες.

 

Θύματα παιδιά

Στο μεταξύ, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι τουλάχιστον 36 ήταν οι νεκροί την Παρασκευή από τις σφοδρότερες αεροπορικές επιδρομές των ρωσικών και συριακών ενόπλων δυνάμεων στην Ντέιρ εζ Ζορ, που είναι υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.

«Τουλάχιστον 36 άνθρωποι, ανάμεσα τους και 10 παιδιά, σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε περισσότερες από 70 αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν αεροσκάφη της Π.Α της Ρωσίας και της συριακής κυβέρνησης σε διάφορες τοποθεσίες στην επαρχία Ντέιρ εζ Ζορ. Πρόκειται για τον πιο σφοδρό βομβαρδισμό στην περιοχή, από την αρχή της εξέγερσης το 2011», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου.

.