Για πάντα ναζί, σε αυτό το ανηφόρι που λέμε Βουλή

Σε μια κρίση ειλικρίνειας (ή πανικού), ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε το Σαββατοκύριακο, σε μία από τις καθημερινές εμφανίσεις του στο ΣΚΑΙ: «Συμφωνώ με οποιαδήποτε τακτική θα φέρει εκλογική νίκη»

GIA PANTA NAZI

Με μία φράση, ο Άδωνις Γεωργιάδης, περιέγραψε όχι μόνο τις αντιδράσεις σχεδόν όλων των στελεχών της ΝΔ που μεταμορφώθηκαν εν μία νυκτί από Μοντεσκιέ σε Παπαφλέσσα, αλλά και τη δομή των Δελτίων Ειδήσεων, της πλειοψηφίας των συστημικών καναλιών και εφημερίδων, την τελευταία εβδομάδα. Η «οποιαδήποτε τακτική» ή μάλλον η μόνη τακτική, είναι να μετατρέψουν τον “χρυσαυγιτισμό” και την ακροδεξιά, σε κυρίαρχη τάση. Να δημιουργήσουν ένα ευδιάκριτο αντίπαλο δέος στην “ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς που κατέστρεψε τη χώρα”.

Βλέπετε, το “ασφαλιστικό του Πινοσέτ” και η διάλυση του κοινωνικού κράτους που ευαγγελίζεται ο νεοφιλελεύθερος Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν είναι “πιασάρικα”. 

Χθες όμως συνέβη κάτι ακόμα πιο ανησυχητικό.

Σε ομιλία του στο Παρίσι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 100 ετών από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε για τις συνθήκες του μεσοπολέμου που οδήγησαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δηλαδή, την ακραία φτώχεια, τη στοχοποίηση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, την επίκληση ενός εθνικού μεγαλείου και την καλλιέργεια του φόβου. Η μεγάλη ηττημένη του Α’ παγκοσμίου πολέμου και ταπεινωμένη από τη συνθήκη των Βερσαλλιών, Γερμανία, έγινε το εύφορο έδαφος που πάνω του οι -εκλεγμένοι- Ναζί του Χίτλερ, δημιούργησαν τον μεγαλύτερο εφιάλτη που έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα.

Σχετικές αναφορές έκαναν και άλλοι ηγέτες, όπως η Άνγκελα Μέρκελ. για να τονίσουν την αντιστοιχία με τη σημερινή άνοδο της ακροδεξιάς.

Στην Ελλάδα, η “ομάδα αλήθειας” της ΝΔ, τρόλ, νεοφιλελεύθεροι “διανοούμενοι” και φυσικά ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, αντιπρόεδρος, απομόνωσαν τη σχετική ανάρτηση του πρωθυπουργικού λογαριασμού στο Twitter, ώστε να αναδείξουν την “ασχετοσύνη” του Αλέξη Τσίπρα που σε εκδήλωση για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο έκανε αναφορά στο Χίτλερ και το Μουσολίνι.

Η «οποιαδήποτε τακτική που θα φέρει την εκλογική νίκη», είναι, για τον Άδωνη Γεωργιάδη και την κυρίαρχη ακροδεξιά ομάδα μέσα στη ΝΔ, ο ακραίος εθνικισμός, ενδεδυμένος με το μανδύα του πατριωτισμού. Όποια σελίδα της ιστορίας του 20ου αιώνα και αν ανοίξουμε, θα δούμε πως η επίκληση του “εθνικού μεγαλείου”, ενέπνεε διαχρονικά τη χειραγώγηση των ταλαιπωρημένων από την ανέχεια, λαϊκών μαζών. 

Μετά την έξοδο από τα μνημόνια, τις φονικές φωτιές στην Ανατολική Αττική και το “Μακεδονικό”, η ΝΔ -και η συνιστώσα του ΚΙΝΑΛ- χρειαζόταν μία “εθνική τραγωδία” ώστε να χτίσει πάνω της το αφήγημα τις προδοσίας από τους “εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ”. Άλλωστε, περνούν οι μήνες και η χούντα δεν πέφτει, όπως προέβλεψε ο γέροντας, κουμπάρος και καθοδηγητής.

Ο θάνατος του Κατσίφα ήταν πολύ “βολικός” για να μείνει ανεκμετάλλευτος. Ο εθνικιστής που “γάζωσε” με το ιερό καλάσνικοφ τους “αιμοβόρους” Αλβανούς μπάτσους, υπερασπιζόμενος τη σημαία της ΜΑΒΗ, ηρωποιήθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη από τους γνωστούς – άγνωστους “μπαχαλάκηδες” της ενημέρωσης, την αξιωματική αντιπολίτευση και τη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση. Στη Βουλή μάλιστα, με πρωτοβουλία βουλευτών της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής, κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή για την «άνανδρη δολοφονία του ήρωα».

Ακόμα και το κομβόι των φασιστών που παρευρέθησαν στην κηδεία του Κατσίφα, κατάφεραν να “ξεπλύνουν” τα ελληνικά ΜΜΕ, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να διαστρεβλώσουν αντι-εθνικιστική ανάρτηση του Αλβανού πρωθυπουργού.

Οι ίδιοι που αν το περιστατικό ήταν αντίστροφο και γινόταν η αντίστοιχη κηδεία ενός Αλβανού εθνικιστή σε χωριό της Ελλάδας, με δεκάδες Αλβανούς φασίστες να συρρέουν, θα μιλούσαν για την προδοσία των “εθνομηδενιστών” της κυβέρνησης που παραχωρεί την εδαφική μας ακεραιότητα στους τσάμηδες.

Η θεματική των δελτίων ειδήσεων συγκεκριμένων καναλιών, εδώ και μέρες, μετά το θάνατο Κατσίφα και τις ανακοινώσεις Τσίπρα – Ιερώνυμου, αντικατοπτρίζει την «οποιαδήποτε τακτική που θα φέρει την εκλογική νίκη».

Πρώτο θέμα, η κηδεία, οι δηλώσεις της οικογένειας και η αγιογραφία του νεκρού εθνικιστή, με bonus διαστρεβλωμένες δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού. Δεύτερο θέμα, το εργασιακό των παπάδων και η “απόλυσή” τους από τον άθεο Τσίπρα και τον προδότη της πίστεως, Ιερώνυμο. Τρίτο θέμα, οποιαδήποτε δήλωση κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μετά η σειρά ποικίλει. Ανομία στα Εξάρχεια, ληστείες, καταποντισμοί και γενικώς το σύμπαν που καταρρέει.

Tην ίδια -και χειρότερη- «τακτική που θα φέρει την εκλογική νίκη» (της Χρυσής Αυγής προφανώς), ακολουθούν και οι εφημερίδες που στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή/και τη ΝΔ. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο κατήφορος δίχως τέλος, της ιστορικής εφημερίδας, ΤΑ ΝΕΑ, όπου το περασμένο Σάββατο (10 Νοεμβρίου), δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της, ένα άρθρο, βγαλμένο από τα όνειρα του πιο “ψεκασμένου” ψηφοφόρου της Χρυσής Αυγής. Στο άρθρο αυτό όχι μόνο παρουσιάζεται ως αληθινή, η φοτοσοπαρισμένη φωτογραφία του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα να κάνει χρήση κοκαΐνης, αλλά υπάρχει γραμμένη και η φράση «ο Ράμα φημίζεται για τη φιλία του με τον σκοτεινό, ανθέλληνα χρηματιστή Σόρος». Τύφλα να ‘χει το ΜΑΚΕΛΕΙΟ.

Την ίδια ακριβώς περίοδο (το Σαββατοκύριακο που μας πέρασ) τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής -νομιμοποιημένα πλέον από την ίδια την αξιωματική αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ- οργανώνουν “χάπενινγκς” σε σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού, ενώ συχνά-πυκνά κάνουν και μηχανοκίνητες πορείες, πετώντας φυλλάδια εθνικιστικής προπαγάνδας. Η αστυνομία φυσικά απούσα και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε απόλυτη νιρβάνα.

Οι οργανικοί “διανοούμενοι” του νεοφιλελευθερισμού -όπως για παράδειγμα η Σώτη Τριανταφύλλου στο συνέδριο του Ποταμιού- φροντίζουν να έχουν προλειάνει το έδαφος και κηρύττουν ανερυθρίαστα πως «βασική αιτία ανόδου της εθνικιστικής Δεξιάς ανά τον κόσμο είναι η αριστερή ηγεμονία στο εποικοδόμημα και η επιδείνωση της ποιότητας ζωής λόγω του εξισλαμισμού». 

Ακόμα και να καταφέρουν να “παγώσουν” έρευνες για σκάνδαλα μεγατόνων, όπως αυτό της Novartis, στη ΝΔ και τις ακρο-κεντρώες συνιστώσες της, ξέρουν πως δεν υπάρχει καλύτερο πλυντήριο για τα καθάρματα και τους απατεώνες, από τον εθνικισμό.  Αν συνεχίσουν έτσι, δε θα κάνει σε κανέναν εντύπωση, να ζητήσουν, μέχρι τις εκλογές, δημοψήφισμα για την επαναφορά του Νόμου 4000 “περί τεντυμποϊσμού”.

Η κρίση οδήγησε πολύ κόσμο στην εξαθλίωση, υλική και ηθική, αλλά έφερε και ένα καλό, ανυπολόγιστης αξίας. Ξεμπρόστιασε όλους τους νεοφιλελεύθερους μισάνθρωπους, τους φασίστες και τους λούμπεν μικροαστούς νοικοκυραίους. Έπεσαν οι μάσκες, έδειξαν το πρόσωπο τους… και είναι τρομακτικό. Το ίδιο τρομακτικό με αυτό της αναδύουσας ακροδεξιάς Ευρώπης που θαυμάζουν.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…