Για όλα φταίνε οι άλλοι

Για όλα φταίνε οι άλλοι (και ο μπροστοτράγος πιότερο).

5274399

Έλεγε ο αμερικανός πρόεδρος Ντουάιτ Αϊζενχάουερ “το πιο εύκολο κυνήγι είναι το κυνήγι του αποδιοπομπαίου τράγου”, και -ως γνωστόν- οι εκπρόσωποι της μεγαλοαστικής τάξης (και οι γόνοι αυτών) με τις «φιλελεύθερες» ιδέες για την λειτουργία της «ελεύθερης» (ή ασύδοτης ή αχαλίνωτης ή ξεσάλωτης) αγοράς, περισσότερο και από το κυνήγι της αλεπούς, επιδίδονται στο κυνήγι του αποδιοπομπαίου τράγου.

 
Για όλα φταίνε οι άλλοι (και ο μπροστοτράγος πιότερο).

Θυμάστε το αλήστου μνήμης ΕΚΑΣ που έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως διατείνονταν η αξιωματική αντιπολίτευση (τότε) του Κυριάκου Μητσοτάκη, το 2016; Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χρεώθηκε το οριστικό τέλος του ΕΚΑΣ το 2019, το οποίο προβλεπόταν από το πρώτο και δεύτερο μνημόνιο να μην καταβάλλεται στους μικροσυνταξιούχους με την αιτιολογία του
«λογιστικού διαχωρισμού του προνοιακού τμήματος της σύνταξης», χαρακτηρίζοντας έτσι ρητά το ΕΚΑΣ ως «προνοιακή παροχή».

Με το τρίτο μνημόνιο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πιέστηκε και δέχτηκε τη σταδιακή κατάργηση του, κάτι που ψήφισαν και όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ -γεγονός που αποσιώπησαν απολύτως- αφού άλλωστε αυτοί το είχαν αποδεχτεί με τον πρώτο ήδη μνημονιακό νόμο 3863/2010. Στην πράξη το ΕΚΑΣ διατήρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -με σταδιακά μειωμένη καταβολή- για μια πενταετία, αλλά ωστόσο από το 2016 και κυρίως το 2017 οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ απέκτησαν βαθμιαία τη δυνατότητα αντισταθμιστικών παροχών, που αναπλήρωναν την σταδιακή μείωση που υπέστησαν οι δικαιούχοι.

Ούτε όμως η αναπλήρωση άρεσε στους εγχώριους γκαουλάιτερ της τρόικας, που συνέχισαν να σκούζουν από την μια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κόβει τις συντάξεις κι από την άλλη ότι παραβιάζει την υπογραφή του και δίνει παροχές ασκώντας επιδοματική πολιτική, δηλαδή «κορώνα χάνεις, γράμματα κερδίζω»! “Η αναζήτηση για να βρούμε κάποιον να ρίξουμε το φταίξιμο είναι πάντα επιτυχής”, Robert Half, Αμερικανός επιχειρηματίας.

Θυμάστε τα αλήστου μνήμης αναφερόμενα για την Συμφωνία των Πρεσπών; «Η συμφωνία είναι επιζήμια για τη χώρα», «Χαρίσατε εθνότητα και γλώσσα», «Καλλιεργείται ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων», «Τη συμφωνία την επέβαλε ο διεθνής παράγοντας, είναι προδοσία» και την εμετική κατηγορία «Πουλήσατε το όνομα της Μακεδονίας για να μην περικοπούν οι συντάξεις».
Τα θυμάστε όλα αυτά; Ε λοιπόν ξεχάστε τα.

Τον Μάιο του 2021 στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ζόραν Ζάεφ ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε την “πλήρη, συνεπή και καλή τη πίστει εφαρμογή της Συμφωνίας Πρεσπών” από τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, “πάντα με βάση τους ισχύοντες κανόνες και προϋποθέσεις, στο πλαίσιο της σταθερής και ενεργού στήριξής μας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων”, δηλαδή «ό,τι είπαμε ψωμί κι αλάτι»!

“Παίρνεις τη ζωή σου στα χέρια σου και συμβαίνει κάτι φοβερό: Δεν έχεις κανέναν να ρίξεις το φταίξιμο”, Erica Jong, Αμερικανίδα συγγραφέας. Θυμάστε το αλήστου μνήμης -σταθερά επαναλαμβανόμενο- “οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας”; Ε λοιπόν ξεχάστε τo. Εσχάτως ο Μητσοτάκης αφήνει ανοιχτό το θέμα των πρόωρων εκλογών, όχι για την ακρίβεια, την πανδημία, την ελευθερία του τύπου και τα ελληνοτουρκικά, αλλά γιατί “κυριαρχεί η τοξικότητα της αντιπολίτευσης και – αντί πολιτικού διαλόγου- τείνουν να κυριαρχήσουν κραυγές και κατηγορίες χωρίς προγραμματική επιχειρηματολογία”.

Για όλα φταίνε οι άλλοι (και ο μπροστοτράγος πιότερο). “Η πεθερά μου φταίει που διαλύθηκε ο γάμος μου. Γυρίζοντας σπίτι η γυναίκα
μου από τη δουλειά, με έπιασε στο κρεβάτι μαζί της”. Lenny Bruce, Αμερικανός κωμικός (Λένυ ο βρομόστομος).

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

mariare8umno.00 02 39 16.Still002

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

Σε μια πρωτοφανή κίνηση κατατρομοκράτησης φοιτήτριας προχώρησε η αστυνομία στο Ρέθυμνο την Παρασκευή.

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» για Καλλιάνο: Αυτός που ψήφισε για την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα απειλεί γιατρούς

kallianos4

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» για Καλλιάνο: Αυτός που ψήφισε για την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα απειλεί γιατρούς

Εξοργισμένοι δηλώνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αττικόν για τα όσα καταγγέλλει ο βουλευτής της Νέας…

Δολοφονία Λυγγερίδη: Δύο νέες προφυλακίσεις – Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως «καθοδηγητής» της Θύρας 7

filaki

Δολοφονία Λυγγερίδη: Δύο νέες προφυλακίσεις – Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως «καθοδηγητής» της Θύρας 7

Ενώπιον του ανακριτή οι κατηγορούμενος αρνήθηκαν τα όσα καταλογίζονται σε βάρος τους