ΜΒ

Μαρίνα Βήχου

Για να δούμε τι θα δούμε…

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ από την αρχική άρνηση συζήτησης με το επιχείρημα "μας εκβιάζει", μετακινήθηκε στην εξέταση των αιτηματων

3985791 1

8η μέρα απεργίας πείνας

Σήμερα συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να εξετάσει τα 5 αιτήματα που έθεσα ξεκινοντας την απεργία μου πριν μια βδομάδα, σαν μια πράξη παθητικής αντίστασης στον περαιτέρω εκμαυλισμό του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και την φίμωση της ενημέρωσης στην Ελλάδα.

Σημαντική ήταν η χθεσινή μέρα καθώς είχα δύο σημαντικές επισκέψεις στήριξης. Η πρωινή αφορούσε αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων με τους Ηλία Γιαννίρη και Έλενα Μπότση. Να θυμίσω ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι ήταν το πρώτο πολιτικό κόμμα που έβγαλε άμεσα ανακοίνωση στήριξης του αγώνα και των αιτημάτων που έθεσα.

Η δεύτερη επίσκεψη αφορούσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορο Βερναρδάκη μαζί με πολυάριθμη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Εξαρχείων. Ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για μένα ότι μπόρεσα να εξηγήσω σε όλους τους λίγους που με οδήγησαν στην απεργία πείνας, την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο και τις σκέψεις μου για το πώς Δημοκρατία και Ελεύθερη Ενημέρωση είναι αλληλένδετες έννοιες. Και οι δύο αντιπροσωπείες ζήτησαν να συναντηθούν με την Πρόεδρο του ΔΣ, προκειμένου να τονίσουν την σημασία που έχει η παροχή συνθηκών ασφάλειας σε μια απεργο πείνας, αίτημα που πιστεύω ότι έγινε κατανοητό και που θα τεθεί σήμερα από δύο παρατάξεις εντός Συμβουλίου.

Να επισημάνω ότι θεωρώ εποικοδομητική τη στάση της πλειοψηφίας του Συμβουλίου που από την αρχική άρνηση συζήτησης με το επιχείρημα “μας εκβιάζει” μετακινήθηκε στην εξέταση των αιτηματων. Από κει και μετά τι ακριβώς αποτέλεσμα θα έχει η σημερινή συνεδρίαση είναι αδιευκρίνιστο.

Κατ’αρχην δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν θα ολοκληρωθεί η συζήτηση σε μια συνεδρίαση. Επίσης δεν γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο συσχετισμός δυνάμεων. Γνωρίζουμε ότι το Συμβούλιο είναι 11μελες και πλειοψηφία εξασφαλίζεται με 6 μέλη. Η πλειοψηφία το πιθανότερο είτε θα είναι οι δυο δεξιές παρατάξεις είτε η παράταξη της Προέδρου με τις δύο ψήφους των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή δε η πλειοψηφία ανάλογα το καθένα από τα 5 αιτήματα ενδέχεται να αλλάζει.

Προσωπικά αν με ρωτήσετε ποιο από τα 5 αιτήματα θεωρώ σημαντικότερο είναι το τρίτο. Το αίτημα η ΕΡΤ και το ΑΠΕ να περάσουν υπό τον έλεγχο διακομματικής επιτροπής της Βουλής και να κοπεί ο ασφυκτικά απολυταρχικού έλεγχος από το Μέγαρο Μαξίμου. Αν επιτευχθεί αυτό και μάλιστα με την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη πλειοψηφία αυτό θα συνιστά νίκη της Δημοκρατίας.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ