Newsroom

Newsroom

Για μπλόκο στους πλειστηριασμούς δεσμεύεται ο Α. Τσίπρας

Την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για πάγωμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας επανέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης…

tsipras 0

Την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για πάγωμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας επανέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη συνάντηση με τη διοικητική επιτροπή του ΕΒΕΑ. Ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει σαφή θέση στην κατατεθείσα πρόταση από το ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη. 

Κάλεσε, μάλιστα, την κυβέρνηση να πάρει θέση στην πρόταση που κατέθεσε την Τρίτη το κόμμα του στη Βουλή.

«Μετά από 24 ώρες δεν έχω ακούσει συγκεκριμένη θέση από την κατά τα άλλα λαλίστατη σε διάφορα ζητήματα κυβέρνηση, θέλω να καλέσω για άλλη μια φορά τον πρωθυπουργό να λάβει ξεκάθαρη θέση».

Για το θέμα των πλειστηριασμών, ο κ. Μίχαλος είπε ότι η θέση των Επιμελητηρίων σε αυτό το θέμα είναι ότι για τους φτωχούς και άνεργους θα πρέπει οπωσδήποτε να προστατευθεί, με κάθε κόστος, η πρώτη κατοικία.
Σε ό,τι αφορά αυτούς οι οποίοι εσκεμμένως βρίσκουν παράθυρα, ενώ έχουν τη δυνατότητα και δεν πληρώνουν, βεβαίως και θα πρέπει να ισχύσουν άλλες διατάξεις, είπε ο κ. Μίχαλος.

Εκτός του θέματος των πλειστηριασμών, επί τάπητος τέθηκε η έλλειψη ρευστότητας, αλλά και το ζήτημα του ασφαλιστικού προβλήματος των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμιε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την κεφαλαιοποίηση των χρεών και να ξεκινήσουν από 1/1/2014 οι 350.000 να πληρώνουν τη συνδρομή τους και να επανενταχθούν στο ασφαλιστικό σύστημα, διότι πλέον δεν είναι μονάχα ένα πρόβλημα που αφορά τον κλάδο, «αλλά είναι ένα ζήτημα που, κατά την άποψή μας, παίρνει διαστάσεις ανθρωπιστικής και υγειονομικής τραγωδίας. Και πιστεύω ότι θα πρέπει να δοθεί άμεση λύση σ’ αυτό το πρόβλημα» είπε.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…