Για μια βρισιά δικαιώθηκε ο Βγενόπουλος και όχι για την ουσία της υπόθεσης

Για μια βρισιά και όχι για την ουσία της υπόθεσης καταδικάστηκαν ο εκδότης και ένας συνεργάτης της  κυπριακής εφημερίδας Πολίτης,…

vgenopoulos

Για μια βρισιά και όχι για την ουσία της υπόθεσης καταδικάστηκαν ο εκδότης και ένας συνεργάτης της  κυπριακής εφημερίδας Πολίτης, αναφορικά με τη μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον τους ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο  εκδότης της κυπριακής εφημερίδας “Πολίτης” Γιάννης Παπαδόπουλος και ο συνεργάτης, ψυχίατρος στο επάγγελμα,  της ίδιας εφημερίδας Γιάγκος Μικελίδης, καταδικάστηκαν για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του Α. Βγενόπουλου. Το Δικαστήριο επέβαλε σε κάθε έναν από αυτούς ποινή φυλάκισης 10 μηνών η οποία κατ΄αρχήν μετετράπη σε χρήμα.

Την ίδια ώρα ο κ. Βγενόπουλος ξεκίνησε ένα επικοινωνιακό σόου ανακοινώσεων και δηλώσεων, κάνοντας λόγο για σειρά δικαστικών ενεργειών με τις οποίες θα αποκαταστήσει το όνομά του. Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ο κ. Βγενόπουλος δεν δικαιώθηκε για την ουσία των δημοσιευμάτων της εφημερίδας “Πολίτης” που αφορούαν τα έργα και τις ημέρες του ίδιου στην Κύπρο, αλλά για ένα χαρακτηρισμό προς το πρόσωπό του σε  μια αρθρογραφία του κ. Μικελίδη στην εφημερίδα.

Με λίγα λόγια ο κ. Βγενόπουλος δεν αθώωθηκε για τα αναλυτικά και εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ της εφημερίδας αλλά για τα όσα έπραξε στην Κύπρο. Όλα αυτά εξακολουθούν  να απασχολούν όχι μόνο τις κυπριακές, αλλά και τις ελληνικές και γερμανικές αρχές. Η δικαίωση για έναν χαρακτηρισμό που ένας συνεργάτης, ούτε καν δημοσιογράφος της εφημερίδας τού απέδωσε δεν έχει καμία μα καμία σχέση με την ουσία της υπόθεσης: Την κατάρρευση δηλαδή της Λαϊκής και τα όσα έγιναν επί των ημερών του κ. Βγενόπουλου.

Προφανώς οι πανηγυρισμοί του κ. Βγενόπουλου δεν έχουν κανέναν άλλο λόγο από τη δημιουργία εντυπώσεων. Όσες εντυπώσεις όμως και να δημιουργηθούν θα πρέπει η Δικαιοσύνη να εστιάσει στην ουσία της υπόθεσης και στις όποιες ευθύνες, ποινικές και μη του ιδίου και των συνεργατών του.

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων