Για λόγους Δημοσίου συμφέροντος μήπως να φύγει ο… Μητσοτάκης;

Μήπως για λόγους δημοσίου συμφέροντος να μας αδειάσει τη γωνιά ο Μητσοτάκης και τα κρατικοδίαιτα επιτελικά τρωκτικά του;

5206262 1

Η υπόθεση Λιγνάδη – ακατονόμαστος για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο – έφερε στο φως τη μεθόδευση Μητσοτάκη προκειμένου να τον διορίσει καλλιτεχνικό διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο.

Η Μενδώνη στις 7/8/2019 καταργεί το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που προέβλεπε διαγωνισμούς για τις θέσεις των Καλλιτεχνικών Διευθυντών, τονίζοντας πως «… η ανάκληση υπαγορεύεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος»! Στις 13/08/2019 (Τρίτη και 13, γρουσούζικη μέρα!!) ορίζει Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Λιγνάδη . Τώρα μετά το σκάνδαλο, οι “άριστοι” κρύβουν τις φωτογραφίες με τις αγκαλιές για λόγους… προσωπικού συμφέροντος. 

Για λόγους δημοσίου συμφέροντος, λοιπόν !!!

Πώς εννοούν ο Μητσοτάκης και η Δεξιά το δημόσιο συμφέρον;

Να κάποια παραδείγματα:

– Ο δεύτερος νόμος του Μητσοτάκη για το περίφημο ”Επιτελικό Κράτος” προέβλεπε τη μείωση των μετακλητών υπαλλήλων. Σήμερα ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων έσπασε ρεκόρ 10ετίας – είναι κοντά 3.000. Από τον Ιούλιο του 2019, οι μετακλητοί αυξήθηκαν κατά 1.107 άτομα. Με το νόμο 4.622/19 προβλέπεται αύξηση των αποδοχών των «γαλάζιων» παιδιών των υπουργείων, μέχρι 70%. Για λόγους δημοσίου συμφέροντος!!!

– Στα Νοσοκομεία διορίστηκαν Διοικητές κάθε “γαλάζιας” καρυδιάς καρύδι, κατ’ εντολή του Μαξίμου. Τάξανε προεκλογικά και διορίσανε μετεκλογικά. Από υπέργηρους κομματάρχες, γυμναστές, δασκάλους και νηπιαγωγούς, μέχρι εμπόρους … ελαιολάδου. Για λόγους δημοσίου συμφέροντος!! 

– Ο Μητσοτάκης φρόντισε να αθωώσει προκαταβολικά τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα της παράταξής του στο σκάνδαλο Novartis και να εξωπετάξει δια νόμου την Τουλουπάκη από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αποφάσισε ομόφωνα να απαιτηθεί αποζημίωση από την Novartis για βλάβη του δημοσίου. Ο Μητσοτάκης αναρωτιέται ακόμα αν η “σκευωρία” δικαιολογεί επίκληση του δημοσίου συμφέροντος!!!

– Κούρεμα, ευνοϊκές ρυθμίσεις, και ασυλία των τραπεζιτών για παράνομες χορηγίες δανείων σε εφοπλιστές, εκδότες, κόμματα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρωστούν 300.000.000 €) για … λόγους δημοσίου συμφέροντος.

 – Αυξήσεις 300% στα golden boys της ΔΕΗ επί “εξυγίανσης” Χατζιδάκη, με παράλληλες αυξήσεις στα τιμολόγια που πληρώνουν οι καταναλωτές. Αυξήσεις και στα golden boys της ΕΡΤ και του ΑΠΕ – MΠE διότι το επιτάσσει το … δημόσιο συμφέρον.

–  Η πρόσφατη εξίσωση των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων με τα πτυχία των δημόσιων ελληνικών Πανεπιστημίων (νόμος 4763/2020) έγινε νύχτα!! Οι ιδιώτες σχολάρχες – επίσημοι χορηγοί της ΝΔ – κάνουν πάρτι. Απαιτείται κόφτης στη βαθμολογία εισαγωγής υποψηφίων στα πανεπιστήμια αλλά οι αποτυχόντες των εισαγωγικών εξετάσεων είναι καλοδεχούμενα πελατάκια στα κολέγια, άνευ κόφτη!!! Για το δημόσιο συμφέρον ρε γαμώτο!!!

–  Με απόφαση Χρυσοχοΐδη – όχι παίζουμε!!! – έκλεισε η εθνική οδός λόγω χιονόπτωσης και άρα ο ιδιώτης που έχει την ευθύνη να την κρατάει ανοιχτή γλιτώνει το σχετικό πρόστιμο προς το δημόσιο. “Δημόσιο συμφέρον”: το πιο σύντομο ανέκδοτο…

Μήπως για λόγους δημοσίου συμφέροντος να μας αδειάσει τη γωνιά ο Μητσοτάκης και τα κρατικοδίαιτα επιτελικά τρωκτικά του; 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…