Newsroom

Newsroom

Για κίνδυνο παγκόσμιας ανάφλεξης κάνει λόγο η ιταλίδα ΥΠΕΞ

Όσο περνούν οι μέρες όλο και πληθαίνουν οι φωνές που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την επικείμενη επέμβαση…

Όσο περνούν οι μέρες όλο και πληθαίνουν οι φωνές που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την επικείμενη επέμβαση στη Συρία. Η ιταλίδα υποργός Εξωτερικών Έμμα Μπονίνο προειδοποιεί ότι μια ενδεχόμενη επέμβαση στη Συρία δημιουργεί κίνδυνο για παγκόσμια ανάφλεξη.

«Από μία δραματική και τρομερή σύρραξη κινδυνεύουμε να φθάσουμε σε μία ανάφλεξη, ακόμη και σε μία παγκόσμια ανάφλεξη», τόνισε η Μπονίνο σε σχόλιό της στο τηλεοπτικό δίκτυο SkyTg24.

Μάλιστα όπως η ίδια αναφέρει δεν αποκλείεται η στρατιωτική επέμβαση να παραταθεί επ’ αόριστον. “Αρχίζουμε πάντοτε έτσι, με στοχευμένες επιθέσεις, χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ. Φυσικά και θα αντιδράσει η Συρία», ανέφερε.
Ερωτηθείς για τη στάση της βρετανικής και της γαλλικής κυβέρνησης η ιταλίδα ΥΠΕΞ δεν θέλησε να πάρει θέση. «Κάθε χώρα έχει τις διαδικασίες της και αυτές οι αποφάσεις θα πρέπει να γίνονται σεβαστές. Όμως το δίδαγμα που πρέπει να βγάλουμε είναι ότι μία εκ των προτέρων διαβούλευση μεταξύ των μελών της ΕΕ θα ήταν χρήσιμη», ανέφερε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Λα Στάμπα η επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας, αναφερόμενη στην απόφαση της Γαλλίας να συστρατευτεί ανεπιφύλακτα με τους Αμερικανούς σε μία περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, φέρεται να δήλωσε για τη χθεσινή συνάντησή της με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον ομόλογό της Λοράν Φαμπιούς ότι «με τους Γάλλους συμφωνήσαμε στο γεγονός ότι δεν συμφωνούμε».