Για επανάληψη του προσφυγικού κύματος του 2015 προειδοποιεί ο Γερμανός υπ. Εσωτερικών Χ. Ζεεχόφερ

Ευρωπαϊκή βοήθεια για τις χώρες στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητά ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ

4914451

Για τον κίνδυνο να επαναληφθεί το προσφυγικό κύμα του 2015 προειδοποιεί για μία ακόμη φορά ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ και τονίζει την ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερη στήριξη στις χώρες στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μαζί του συντάσσεται και ο ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι χάρη και στη Γερμανία, έχει σημειωθεί πρόοδος στο ζήτημα της κατανομής των προσφύγων μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

«Πρέπει να βοηθήσουμε περισσότερο τους ευρωπαίους εταίρους μας στον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων. Τους έχουμε αφήσει πολύ καιρό μόνους», δηλώνει ο κ. Ζεεχόφερ σε συνέντευξή του στην Bild am Sonntag και προειδοποιεί ότι, «αν δεν το κάνουμε, θα ζήσουμε ένα προσφυγικό κύμα όπως του 2015 – ίσως και μεγαλύτερο». Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών προσθέτει ακόμη ότι μαζί με τη νέα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φιν ντερ Λάιεν θα καταβληθεί προσπάθεια να μην φθάσουμε σε αυτό το σημείο, ενώ, με το βλέμμα κυρίως στην εσωτερική του αντιπολίτευση στη Γερμανία, σπεύδει να διευκρινίσει ότι έχει την πλήρη στήριξη της Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

Οι αντιδράσεις στο σχέδιο του κ. Ζεεχόφερ, σύμφωνα με το οποίο η Γερμανία θα δέχεται έναν στους τέσσερις ανθρώπους που διασώζονται στα νερά της κεντρικής Μεσογείου, προέρχονται κυρίως από τους Φιλελευθέρους (FDP) και την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έτσι ενθαρρύνονται όλο και περισσότεροι να ξεκινήσουν ένα τέτοιο ταξίδι. Ακόμη όμως και στο δικό του κόμμα εκφράζονται αντιρρήσεις: «Το C στο όνομά μας, μάς καλεί να διασώζουμε ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο στην θάλασσα», δηλώνει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας CDU/CSU Ραλφ Μπρινκχάους, αναφερόμενος στον χριστιανικό χαρακτήρα του κόμματός του. «Ποιο μήνυμα όμως στέλνουμε», συνεχίζει, «εάν παίρνουμε το 25% όσων διασώζονται; Αυτό ήταν μια πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών, όχι της Κ.Ο. Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών. Θα μελετήσουμε προσεκτικά το σχέδιο του κ. Ζεεχόφερ».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…