Για "εμμονή στην παραπληροφόρηση και τη διαστρέβλωση" κατηγορεί εφημερίδα το υπ. Εργασίας

Για εμμονή στην παραπληροφόρηση και τη διαστρέβλωση κατηγορεί το υπουργείο Εργασίας, την εφημερίδα «Δημοκρατία» με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης στις περιπτώσεις συνταξιοδότησης με εξαγορά πλασματικού χρόνου ασφάλισης από την 1/1/2002 και μετά.

NewsRoom 23/08/2018 | 14:41

«Το δημοσίευμα επανέρχεται μονότονα από την εφημερίδα, υιοθετώντας αβάσιμους ισχυρισμούς περί δήθεν "κλεμμένων" και "παράνομων μειώσεων", με προφανή σκοπιμότητα την εξαπάτηση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων», αναφέρει το υπουργείο.

Το υπουργείο Εργασίας επικαλείται Δελτία Τύπου από το ίδιο στις 9/8/2018 αλλά και του ΕΦΚΑ στις 18/7/2018 που απαντούν στα «ψεύδη» και κάνει λόγο για «ένοχη σιωπή» της εφημερίδας με το σημερινό δημοσίευμα.

Όπως αναφέρεται επειδή η εφημερίδα, εκτός από εμμονή στην παραπληροφόρηση, επιδεικνύει ασθενή μνήμη και αδυναμία κατανόησης των δεδομένων, υπενθυμίζονται τα εξής:

«Το άρθρο 34 του ν.4387/2016 ρητά προβλέπει ότι οι πλασματικοί χρόνοι ασφάλισης που αναγνωρίζονται μέσω εξαγοράς λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών. Επιπροσθέτως, στην παρ. 2 εδ. δ' του άρθρου 28 του ν.4387/2016 ρητά αναφέρεται ότι "για το χρόνο ασφάλισης που αναγνωρίζεται πλασματικά, κατόπιν καταβολής του προβλεπόμενου ποσού εξαγοράς, ως συντάξιμες αποδοχές ορίζεται το ποσό που θα αντιστοιχούσε στον ασφαλιστέο μηνιαίο μισθό-εισόδημα αν εκλαμβανόταν ως μηνιαία εισφορά το ποσό που καταβλήθηκε για την εξαγορά κάθε μήνα ασφάλισης».