Newsroom

Newsroom

Για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας μιλά ο ΟΗΕ στη Νιγήρια

Η Υπάτη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι αναφέρθηκε σήμερα στις συνεχιζόμενες ταραχές που λαμβάνουν χώρα στη…

Η Υπάτη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι αναφέρθηκε σήμερα στις συνεχιζόμενες ταραχές που λαμβάνουν χώρα στη Νιγηρία.

Συγκεκριμένα με την δήλωση που έκανε η Ύπατη αρμοστής του ΟΗΕ μίλησε για την πιθανότητα να κηρυχθεί ένοχη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ που έχει αναλάβει την ευθύνη για ένοπλες επιθέσεις στη μουσουλμανική βόρεια Νιγηρία.

«Τα μέλη της Μπόκο Χαράμ και άλλων οργανώσεων και οντοτήτων, αν η δικαιοσύνη εκτιμά πως διέπραξαν συστηματικές και γενικευμένες επιθέσεις εναντίον του άμαχου πληθυσμού –στη βάση της θρησκείας ή της εθνότητας– θα μπορούσαν να κηρυχθούν ένοχοι εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας», αναφέρει η Πιλάι σε ανακοίνωσή της.

«Οι εσκεμμένες πράξεις που οδηγούν σε ‘αποκάθαρση’ του πληθυσμού με βάση τη θρησκεία ή την εθνότητα ισοδυναμούν επίσης με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», υπογράμμισε.
Η Υπάτη Αρμοστής καλεί τους θρησκευτικούς αξιωματούχους στη Νιγηρία, «ιδιαίτερα τους μουσουλμάνους και τους χριστιανούς αξιωματούχους, να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να καταδικάσουν απερίφραστα κάθε βία, των αντιποίνων περιλαμβανομένων».

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…