Για εξευτελισμό της ΝΔ κάνει λόγο το Μαξίμου – σκληρή επίθεση στον απόηχο των εξελίξεων

Να ξεκαθαρίσει τη θέση της αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες καλεί εκ νέου την αξιωματική αντιπολίτευση το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τις εξελίξεις στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και την αποχώρηση από τη διαδικασία αδειοδότησης του Γιάννη Καλογρίτσα.

57e93f7e1dc524b1708b47c9

Η κυβέρνηση κάνει λόγο για εμφανή αγωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπροστά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης και αναφέρει περαιτέρω ότι σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο ο οποίος απαίτησε την ακύρωση του διαγωνισμού, η ΝΔ δεσμεύεται να επιστρέψει στους υπερθεματιστές τα ποσά που έχουν καταβάλλει μέχρι στιγμής.

Τέλος, το Μαξίμου διερωτάται, ρίχνοντας τα βέλη του στον κ. Κουμουτσάκο αν υπήρξε ο οποιοσδήποτε έλεγχος πόθεν έσχες στα 18 εκατομμύρια με τα οποία παραχωρήθηκε στην Digea το μονοπώλιο παροχής των ψηφιακών συχνοτήτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Νέα Δημοκρατία δίνει αυτή τη στιγμή την ύστατη μάχη, προκειμένου να υπερασπιστεί ένα καθεστώς ανομίας, αυθαιρεσίας και διαπλοκής που κυριάρχησε στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο επί σχεδόν 30 χρόνια.

Το δημόσιο έχει εισπράξει ήδη 65 εκ. ευρώ μέχρι στιγμής για το τίμημα των τηλεοπτικών αδειών. Αναμένεται να εισπράξει άλλα περίπου 20 (από τα συνολικά 61,5 ευρώ) με την καταβολή του τιμήματος από τον τέταρτο υπερθεματιστή. Το τίμημα χρήσης των συχνοτήτων, θα ανέλθει τελικά από 246 σε 255 εκ. ευρώ.

Η αγωνία της ΝΔ μπροστά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, είναι περισσότερο από ορατή. Ο κ. Κουμουτσάκος απαίτησε σήμερα την ακύρωση της διαδικασίας, δηλώνοντας ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστραφούν.

Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ δεσμεύεται να επιστρέψει:

• 14,5 εκ. ευρώ στον κ. Αλαφούζο.

• 24,6 εκ. ευρώ στον κ. Μαρινάκη

• 25,3 εκ. ευρώ στον κ. Κυριακού

• 3 εκ. (εγγυητική επιστολή) στον κ. Καλογρίτσα.

Παράλληλα ο κ. Κουμουτσάκος στοχοποιεί και εκβιάζει, με αδιανόητο, για ευνομούμενη χώρα, τρόπο, την Επιτροπή του διαγωνισμού.

Η λέξη «εξευτελισμός» είναι λίγη!

ΥΓ. Μιλώντας για «πόθεν έσχες», ας ενημερώσει ο κ. Κουμουτσάκος, που κόπτεται σήμερα για την νομιμότητα- αν υπήρξε ο οποιοσδήποτε έλεγχος πόθεν έσχες, έστω και στα πενιχρά 18 εκ. ευρώ, με τα οποία παραχωρήθηκε στην Digea των καναλαρχών το μονοπώλιο παροχής των ψηφιακών συχνοτήτων. Ο ελληνικός λαός περιμένει μια ξεκάθαρη απάντηση.   

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

εκβιαστες1

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες με τους αστυνομικούς τη στιγμή που εντοπίζουν μέρος των χρημάτων που…

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΕΣ 2

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

Ένα σύντομο, συγκλονιστικό μήνυμα για την Παλαιστίνη μοιράστηκαν χθες με χιλιάδες ανθρώπους οι Σκιαδαρέσες, στη…