Για δύο βιασμούς γυναικών κατηγορείται η ελληνικής καταγωγής υφυπουργός του Μακρόν

Οι καταγγελόμενες πράξεις φέρονται να διαπράχθηκαν στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως γυναικολόγου.

NewsRoom 22/06/2022 | 16:08

Η υπουργοποίησή της πριν λίγους μήνες προκάλεσε διθυραμβικά άρθρα στην Ελλάδα, ωστόσο σήμερα το όνομά της έχει πέσει σαν βόμβα στα δημοσιογραφικά γραφεία, μετά την έρευνα που ξεκίνησε εναντίον της η εισαγγελία του Παρισιού, ύστερα από κατηγορίες για δύο βιασμούς γυναικών.

Ο λόγος για τη Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, την υφυπουργός Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Συνεργασιών της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν. 

Οι καταγγελόμενες πράξεις φέρονται να διαπράχθηκαν στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως γυναικολόγου.

Όπως αναφέρει το huffingtonpost.gr, ήταν στις 25 Μαΐου που έγινε η πρώτη καταγγελία. Η εισαγγελία του Παρισιού λέει ότι η έρευνα ξεκίνησε δύο ημέρες αργότερα, στις 27 Μαΐου, για να «διαπιστωθεί εάν τα γεγονότα είναι πιθανό να εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ποινικού χαρακτηρισμού». Οι έρευνες ανατέθηκαν στο τμήμα για την καταστολή της παραβατικότητας κατά προσώπου (BRDP).

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, που επιβεβαίωσε η εισαγγελία του Παρισιού, αυτή την Πέμπτη 16 Ιουνίου υποβλήθηκε δεύτερη μήνυση. Πηγή που γνωρίζει το θέμα προσθέτει ότι τα υποτιθέμενα γεγονότα έλαβαν χώρα επίσης «σε ιατρικό περιβάλλον» το 2016 σε μια ενήλικη γυναίκα.

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου είναι η δεύτερη υπουργός της Γαλλικής κυβέρνησης που καταγγέλλεται για βιασμό.

Προηγήθηκε ο Νταμιέν Αμπάντ, υπουργός Αλληλεγγύης και Ατόμων με Αναπηρία που κατηγορήθηκε αμέσως μετά την υπουργοποίησή του ότι έχει βιάσει δύο γυναίκες, στα τέλη του 2010 και στις αρχές του 2011, όπως οι ίδιες κατήγγειλαν σε συνέντευξή τους.