Για διάλυση της δημοκρατίας κάνει λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με αφορμή τα "fast track" νομοσχέδια

Ένταση ξέσπασε στη Βουλή εξαιτίας της «καταιγίδας» των νομοσχεδίων που κατεβάζει στο θερινό τμήμα της Βουλής η κυβέρνηση. Aφορμή στάθηκε…

lafazanis 10

Ένταση ξέσπασε στη Βουλή εξαιτίας της «καταιγίδας» των νομοσχεδίων που κατεβάζει στο θερινό τμήμα της Βουλής η κυβέρνηση. Aφορμή στάθηκε η προαναγγελία του Προέδρου Γιώργου Βλάχου, πως κατατίθεται σήμερα με την διαδικασία του κατεπείγοντος, για να ψηφιστεί τη Τετάρτη από το α’ θερινό τμήμα, το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ”Χωροταξική και Πολεοδομική Μεταρρύθμιση”.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης εξανέστη καταγγέλλοντας «διάλυση της Δημοκρατίας». «Αυτά τα οποία κάνετε είναι αίσχη και αθλιότητες» είπε με έμφαση προσθέτοντας: «Ποια καθεστώτα το κάνουν αυτό, Δημοκρατία δε λέγεται. Σας αφήνουμε να επιλέξετε το όνομα, αλλά Δημοκρατία δε λέγεται», σημείωσε και κατηγόρησε την Κυβέρνηση πως ενώ δήλωνε πως έκλεισε εσπευσμένα την ολομέλεια της Βουλής με το επιχείρημα πως δεν υπήρχε νομοθετικό έργο, τώρα, μέσα σε μία εβδομάδα έχει προγραμματίσει την ψήφιση 3 νομοσχεδίων με προαπαιτούμενα και διαδικασίας εξπρές.

«Πως δεν είχαμε νομοσχέδια; Το αντιρατσιστικό είναι έτοιμο και περιμένει να έρθει πως ψήφιση» διαμαρτυρήθηκε και ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Νικήτας Κακλαμάνης, και αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπ. Περιβάλλοντος, πρόσθεσε: «πότε θα το διαβάσουμε; Το φέρνετε σήμερα και αύριο στις 10 το πρωί ξεκινά η συνεδρίαση».

Αντιρρήσεις εξέφρασαν εκπρόσωποι και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης δικαιολογήθηκε λέγοντας πως το νομοσχέδιο περιλαμβάνει προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης, όσο και για τις προθεσμίες χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί ως την 1η Ιουλίου, και αναφερόμενος στην καθυστέρηση κατάθεσης του τόνισε πως και ο ίδιος θα ήθελε να είχε έρθει νωρίτερα, όμως προηγήθηκε ενδελεχής διαβούλευση.

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.