Newsroom

Newsroom

Για απιστία στην υπηρεσία παραπέμπεται ο Ρ. Σπυρόπουλος

Για απιστία στην υπηρεσία σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου ν.1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, παραπέμπεται στο εδώλιο του Τριμελούς…

r. spyropoulos

Για απιστία στην υπηρεσία σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου ν.1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, παραπέμπεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Την εντολή εξέδωσε ο εισαγγελέας εφετών Σ. Λογοθέτης.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, στο κατηγορητήριο ο διοικητής του ΙΚΑ φέρεται να έδωσε διπλή εντολή να αρθεί η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών εκπροσώπου επιχείρησης σούπερ-μάρκετ, στη Βόρειο Ελλάδα. Για ηθική αυτουργία παραπέμπονται και οι εκπρόσωποι της εταιρίας.

Η κατάληξη αυτή της εντολής ήταν το ταμείο του ΙΚΑ να μην εισπραξει 18,25 εκατομμύρια. Στόχος του κου Σπυρόπουλου σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε, ήταν να μην κλείσει η εταιρία και οδηγηθούν οι εργαζόμενοι στην ανεργία και γι αυτό ζήτησε την προσωρινή άρση της κατάσχεσης ώστε να δοθεί χρόνος να τακτοποιηθούν οι οφειλές προς τους 1700 εργαζόμενους.

Η προϊσταμένη του τμήματος Ελένη Ράικου, έδωσε εντολή  για τη διενέργεια  προκαταρκτικής έρευνας στους βοηθούς της, εισαγγελείς Γιάννη Δραγάτση και Αντώνη Ελευθεριάνο οι οποίοι άσκησαν και την ποινική δίωξη, μετά από σχετική καταγγελία.
Για την παραπομπή πάντως ή μή όλων στον δικαστήριο θα αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο.

Αξίζει εδώ να υπενθυμίσουμε ότι ο διοικητής του ΙΚΑ ήδη ελέγχεται για απιστία κατά του Δημοσίου για ευνοϊκές ρυθμίσεις υπέρ του Ομίλου Ξυνή, κατι που είχε αποκαλύψει το HOT DOC.

Ποιό συγκεκριμένα το HOT DOC του Σεπτεμβρίου 2012 είχε αποκαλύψει, αναφορικά με τον διοικητή του ΙΚΑ, μια σκανδαλώδη ευνοϊκή ρύθμιση προς τον εκπαιδευτικό όμιλο ΞΥΝΗ. Οι οφειλές του ομίλου προς το ΙΚΑ ανέρχονταν σε χιλιάδες ευρώ. Προκειμένου ο εκπαιδευτικός όμιλος να πάρει ασφαλιστική ενημερότητα και να συνεχίσει τις δραστηριότητές του, το ΙΚΑ προχώρησε σε διακανονισμό των οφειλών του. Με τη μόνη διαφορά ότι ο διακανονισμός προέβλεπε την αποπληρωμή των χρεών σε 4.700 δόσεις με χρονικό ορίζοντα αποπληρωμής την 31η Μαρτίου του 2404. Πιο απλά, για τέσσερις αιώνες, με το ποσό της δόσης να αγγίζει τα 161,47 ευρώ.

Απαντώντας στο Hot Doc ο κ. Σπυρόπουλος, είχε αποδόσει τη ρύθμιση σε λάθος του λογισμικού. Ωστόσο, μετά το δημοσίευμα προκλήθηκε σάλος. Η παρέμβαση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιτζή ήταν άμεση. Με έγγραφο που απέστειλε προς τη διοίκηση του ΙΚΑ ζήτησε εξηγήσεις, καθώς η συγκεκριμένη ενέργεια δεν συμβάδιζε με καμία νομική ρύθμιση. Λίγο αργότερα, άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέων, πραγματοποίησαν έφοδο στο λογιστήριο των ΙΕΚ Ξυνή. Ο έλεγχος διήρκησε γύρω στις οκτώ ώρες και οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας πήραν όλο το υλικό που θεώρησαν σκόπιμο και το προώθησαν στη συνέχεια στο ΣΔΟΕ, προκειμένου να διαπιστωθούν παραβάσεις φορολογικού χαρακτήρα.

Μαλαισία: 10 νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων – Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο

Μαλαισία

Μαλαισία: 10 νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων – Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο

Οι 10 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ήταν μέλη των πληρωμάτων των δύο ελικοπτέρων

Καιρός: «Πέπλο» αφρικανικής σκόνης σε όλη τη χώρα – Άνεμοι τύπου Φοέν έως 9 μποφόρ σε πολλές περιοχές

6098364

Καιρός: «Πέπλο» αφρικανικής σκόνης σε όλη τη χώρα – Άνεμοι τύπου Φοέν έως 9 μποφόρ σε πολλές περιοχές

Τι είναι οι άνεμοι τύπου Φοέν οι οποίοι μαζί με την αφρικανική σκόνη θα κυριαρχήσουν…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Απολύτως ανακριβές το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» για τον αποκλεισμό του Αντώναρου

5616196

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Απολύτως ανακριβές το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» για τον αποκλεισμό του Αντώναρου

Η αξιωματική αντιπολίτευση το χαρακτηρίζει «απολύτως ανακριβές» ενώ σημειώνει ότι και το δημοσίευμα που ακολούθησε…