Newsroom

Newsroom

Για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο μηχανοδηγός του μοιραίου τρένου

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζει ο 52χρονος μηχανοδηγός του τρένου που παρέσυρε στο θάνατο 78 ανθρώπους…

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζει ο 52χρονος μηχανοδηγός του τρένου που παρέσυρε στο θάνατο 78 ανθρώπους την περασμένη Τετάρτη λίγο έξω από το σταθμό του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, στην Ισπανία. Ο Φρανσίσκο Γκαρθόν, ο οποίος έχει τραυματιστεί ελαφρά, αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των αστυνομικών οι οποίοι του αποδίδουν πως πήρε τη μοιραία στροφή με διπλάσια ταχύτητα από την επιτρεπόμενη.

Ο μηχανοδηγός πρόκειται να οδηγηθεί ενώπιον του δικαστή το συντομότερο, αφού αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κι άλλα αδικήματα, τα οποία σχετίζονται με το δυστύχημα. Την περιοχή επισκέφθηκε, μετά από τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και το βασιλιά Χουάν Κάρλος, κι ο διάδοχος του ισπανικού θρόνου Φελίπε με τη σύζυγό του Λετίθια, οι οποίοι επισκέφθηκαν και κάποιους από τους τραυματίες σε τοπικό νοσοκομείο.

Δείτε ξανά τη στιγμή της θανάσιμης πρόσκρουσης.