"Ο Έλληνας δικαστής έκλεισε τα μάτια στην εφαρμογή κανόνων δικαίου"

Τη στιγμή που τα συνδικαλιστικά όργανα δικαστών και εισαγγελέων παλεύουν να πείσουν την κοινή γνώμη πως στη Δικαιοσύνη είναι όλα καλώς καμωμένα, απορρίπτοντας παράλληλα κάθε υγιή κριτική, αποφάσεις ευρωδικαστηρίων αναδεικνύουν τη θεσμική ανεπάρκεια στο πλαίσιο δράσης του πιο νευραλγικού πυλώνα για την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τους εργάτες γης της Μανωλάδας.

NewsRoom 03/04/2017 | 14:59

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), μέσω ανακοίνωσης της, επιρρίπτει ευθύνες στον έλληνα δικαστή που «έκλεισε τα μάτια στην εφαρμογή κανόνων δικαίου που κλήθηκε να εξετάσει», κάνοντας λόγο για ανεπάρκεια της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Η ΕΕΔΑ εκφράζει από τη μία την ικανοποίησή της για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αναφορικά με την υπόθεση της Μανωλάδας, από την άλλη όμως ζητά άμεσες διορθώσεις στα ελλείμματα που αναδείχθηκαν ως προς τα φαινόμενα καταναγκαστικής εργασίας στην χώρα μας. 

Κατά την Ένωση, είναι αναγκαίο να αποτραπεί με κάθε διοικητικό, νομοθετικό και ελεγκτικό μέσο η ακραία εργασιακή εκμετάλλευση ανθρώπων που βρίσκονται σε απόλυτη ευαλωτότητα λόγω της οικονομικής και νομικής τους θέσης, ενώ εξίσου σημαντική είναι η ορθή απονομή δικαιοσύνης.

«Για άλλη μια φορά, ο Έλληνας δικαστής έκλεισε τα μάτια στην εφαρμογή κανόνων δικαίου που κλήθηκε να εξετάσει. Ειδικά όταν η εισαγγελία του Αρείου Πάγου αρνήθηκε να ανοίξει τη διαδικασία επανεξέτασης της υπόθεσης. Εξάλλου, στην ανεπάρκεια της Ελληνικής Δικαιοσύνης να διερευνήσει αποτελεσματικά την εργασιακή εκμετάλλευση κρίθηκε και η υπόθεση της Μανωλάδας στο Στρασβούργο» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.