«Γι’ άλλη μια φορά στην κυβέρνηση ξεχνούν συνειδητά την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη»

Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας και το πλήγμα που δέχεται ο Τουρισμός και η τοπική οικονομία στη Ροδόπη, κυριάρχησαν στην επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στην Π.Ε. Ροδόπης η Τομεάρχης τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία μαζί με τον βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου είχαν συνάντηση με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού στο Φανάρι.

Notopoulou

Οι αυτοδιοικητικοί και παραγωγικοί φορείς κατέθεσαν την εκτίμηση πως με το κλείσιμο της Νυμφαίας η μεταχείριση της περιοχής της Α-ΜΘ μοιάζει άνιση και άδικη ενώ ο κόσμος του Τουρισμού και της εστίασης αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης. Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως το κλείσιμο της Νυμφαίας δεν φαίνεται να συνδέεται με επιδημιολογικά κριτήρια. Χαρακτηρίζεται από προχειρότητα και επιπλέον επιβαρύνει την είσοδο από τον Προμαχώνα όπου σχηματίζονται ουρές οχημάτων με μεγάλη αναμονή.

Η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως η αναγκαιότητα να αυστηροποιηθούν οι περιορισμοί όταν το κρίνουν οι ειδικοί δεν αμφισβητείται.

«Η προχειρότητα και η ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τη λειτουργία των συνοριακών σταθμών της Α-ΜΘ προκαλεί ζημιά στον Τουρισμό της περιοχής που βασίζεται κυρίως στον Οδικό Τουρισμό. Σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων σε Τουρισμό και Επισιτισμό όπως και την εγκατάλειψη της Τοπικής αυτοδιοίκησης που καλούνται να διατηρήσουν  την κοινωνική συνοχή χωρίς στήριξη από την Πολιτεία, σκηνοθετούν ένα θρίλερ για την Α-ΜΘ.» δήλωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου τονίζοντας ότι «ένα χρόνο μετά, η κυβέρνηση της ΝΔ το μόνο σχέδιο που έχει είναι να διαλύσει τον ελληνικό τουρισμό.

Θυμόμαστε χαρακτηριστικά πως ο Υπουργός Τουρισμού δε δίστασε να κατηγοριοποιήσει τα νησιά της ΑΜΘ σε Γ´ κατηγορίας, υπονομεύοντας εδώ και το Τουριστικό προϊόν της περιοχής αντί να εκπονήσει ένα σχέδιο στήριξης του Τουρισμού στην περιοχή. Με τη γεωστρατηγική της θέση , την πολυπολιτισμικότητα και τη φυσική της ομορφιά, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μπορεί να αποτελέσει «μαγνήτη τουρισμού» μέσα από ένα σχέδιο ανάπτυξης ήπιας τουριστικής δραστηριότητας στη μετά-COVID εποχή. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά στην κυβέρνηση της ΝΔ ξεχνούν και αδικούν συνειδητά την ΑΜΘ».

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη στην οποία έχει επιμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη ημέρα της πανδημίας για ετοιμότητα του ΕΣΥ, του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας ώστε να επιδείξουν αποτελεσματικά αντανακλαστικά αλλά και στην ανάγκη εγκατάστασης κινητών υγειονομικών μονάδων στις πύλες εισόδου .

 

Επιμένει η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας: «Έχω δικαίωμα να εκφράζομαι όπως εκφράζομαι»

Σιλιάνοφσκα

Επιμένει η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας: «Έχω δικαίωμα να εκφράζομαι όπως εκφράζομαι»

Υποστηρίζει ότι η μη χρήση του συνταγματικού ονόματος της χώρας από την ίδια δεν παραβιάζει…