Γηροκομείο Αθηνών: Βάζουν εμπόδια στην εξυγίανση του ιδρύματος – Ποιός ο ρόλος του έκπτωτου αρχιμανδρίτη

Τα φώτα της δημοσιότητας εξακολουθεί με τις επιλογές και τις τακτικές του να στρέφει επάνω του ο έκπτωτος αρχιμανδρίτης Μπούμπας του Γηροκομείου Αθηνών. Ο υπόδικος «παπάς», όπως τον αποκαλούν στο Γηροκομείο, φαίνεται να συνεχίζει την ίδια τακτική ακόμα και μετά το διορισμό προσωρινής διοίκησης από το Δήμο.

58134a361dc524cc738b45d3

Του Νίκου Σπυρόπουλου

Τόσο ο Μπούμπας όσο και ο «κύκλος» του, εξακολουθούν να θέτουν εμπόδια στο έργο για εξυγίανση του ιδρύματος που προσπαθεί να φέρει εις πέρας μέσα από ελέγχους και συστηματική οργάνωση η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή που διόρισε ο Δήμος Αθηναίων κηρύττοντας την ίδια στιγμή έκπτωτο το «αμαρτωλό» Δ.Σ Μπούμπα. Ταυτόχρονα μέρα με την ημέρα σε υποτιθέμενα «άδεια» ακίνητα, βρίσκονται να διαμένουν – υπό την ανοχή και παρότρυνση Μπούμπα – διάφορα άτομα.

Τα «επεισόδια» μεταξύ υπαλλήλων φίλα προσκείμενων στον Μπούμπα και της προσωρινής Διοίκησης του Δήμου κλιμακώθηκαν σήμερα, Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, ενώ από τις 5 το απόγευμα δυο μέλη και υπάλληλος του Γηροκομείου βρίσκονται στο αυτόφωρο. Γιατί όμως η κατάσταση έφτασε στο σημείο να επέμβει η Αστυνομία;

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές του Γηροκομείου, από το πρωί της Πέμπτης, η ταμίας του Λογιστηρίου του Γηροκομείου, κα Χρυσούλα Λιάκου, αρνείται να παραδώσει τα κλειδιά του λογιστηρίου και τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου προκείμενου η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή να προβεί σε πληρωμή του δώρου των Χριστουγέννων στους πολυπαθείς και απλήρωτους εδώ και κάτι χρόνια, εργαζομένους του ιδρύματος.

«Αρνείται να κάνει το οτιδήποτε, κατά πάσα πιθανότητα εξυπηρετώντας την ατζέντα Μπούμπα», αναφέρει για την ταμία του ιδρύματος στο koutipandoras.gr, η κα. Κεραμμύδα πρώην μέλος του Δ.Σ της ΕΕΑ και νυν επιφορτισμένη με το ρόλο να βοηθάει το Προεδρείο της προσωρινής διοίκησης.

«Τονίζει σε όλους ότι δεν εκτελεί διαταγές που προέρχονται από την Προσωρινή Διοίκηση ενώ ταυτόχρονα λέει πως δεν την αναγνωρίζει» προσθέτει η κα Κεραμμύδα επισημαίνοντας πως με αυτόν τον τρόπο η υπάλληλος του Γηροκομείου βάζει αχρείαστα εμπόδια στο έργο εξυγίανσης του ιδρύματος.

Όπως κατήγγειλε στο koutipandoras.gr η κα Πολυξένη Πραστάκου, μέλος με χρέη ταμία της προσωρινής διοικούσας επιτροπής, όχι μόνο η εν λόγω υπάλληλος αρνήθηκε να δώσει τα κλειδιά αλλά η ίδια κάλεσε και την Αστυνομία κάνοντας λόγο για «επεισόδιο». «Η Αστυνομία ήρθε το πρωί στο Γηροκομείο αλλά έφυγε καθώς έκρινε ότι δεν υπήρχε επεισόδιο», εξιστορεί η κα Κεραμμύδα. Μετά από αυτό το περιστατικό, η κα Λιάκου έφυγε από το Γηροκομείο και γύρισε περίπου στις 4 το απόγευμα, συνεχίζοντας, σύμφωνα με πηγές του Γηροκομείου Αθηνών, να μην παραδίδει τα κλειδιά του λογιστηρίου και του χρηματοκιβωτίου.

Έτσι λοιπόν, τόσο εκείνη όσο και η Πολυξένη Πραστάκου με τον Στρατή Κατάκο (σ.σ και οι δυο μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής), οδηγήθηκαν με αλληλοκατηγορίες στο αυτόφωρο. Στο αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων βρίσκεται ο Διευθυντής του Γηροκομείου, κ. Κεραμμυδάς, ο κ. Χαλιώτης που ασκεί χρέη προέδρου στην προσωρινή διοικούσα επιτροπή καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων του Γηροκομείου με τον πρόεδρό του κ. Παπαχρήστου.

Το Σωματείο μάλιστα καταγγέλλει τη συνάδελφό τους για την πράξη της. Μεταξύ άλλων, στην έγγραφη καταγγελία του, κάνει λόγο για αντισυναδελφική ενέργεια της ταμίας του Γηροκομείου να μην παραδώσει τα κλειδιά εν ώρα εργασίας ενώ ταυτόχρονα καταδικάζει την πράξη της η οποίο οδηγεί στο να μην πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Όπως προκύπτει, τόσο ο Μπούμπας όσο και ο «κύκλος» που φαίνεται να «ελέγχει» συνεχίζουν να δημιουργούν προβλήματα και να θέτουν εμπόδια στη εξυγίανση του Γηροκομείου. Το koutipandoras.gr, αποκάλυψε πρόσφατα πως ο ίδιος ο υπόδικος αρχιμανδρίτης φέρεται να διέμενε δωρεάν σε ακίνητο που ανήκει στην περιουσία του Γηροκομείου. Ταυτόχρονα, φέρεται να «σήκωσε» μισό εκατομμύριο ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό κληροδοτήματος χωρίς να τηρήσει τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες και τέσσερα χρόνια μετά άνοιξε λογαριασμό στο όνομά του σε άλλη τράπεζα και έβαλε ποσό χρημάτων ίσο με αυτό που είχε κάνει ανάληψη. Οι τακτικές που εξακολουθούν να γίνονται από πλευράς της «αμαρτωλής» διοίκησης Μπούμπα στο Γηροκομείο μόνο αρνητικό αντίκτυπο φέρουν. «Χαμένοι» για ακόμη μια φορά, ηλικιωμένοι και εργαζόμενοι.

Διαβάστε σχετικά: Γηροκομείο Αθηνών: Ο έκπτωτος αρχιμανδρίτης με τον τραπεζικό λογαριασμό του μισού εκατ. ευρώ έμενε τσάμπα και σε ακίνητο

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…