Γηροκομείο Αθηνών: Ακόμα μια ήττα για τον υπόδικο αρχιμανδρίτη – Επίσημο τέλος από τη διοίκηση

Παρελθόν, τουλάχιστον από τη Διοίκηση του Γηροκομείου Αθηνών, αποτελεί και επίσημα ο υπόδικος αρχιμανδρίτης Μπούμπας. Η αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει εναντίον του διορισμού της Προσωρινής Διοίκησης στο ίδρυμα από το Δήμο Αθηναίων, δεν έγινε δεκτή. Πλέον, το μόνο που τον συνδέει με το Γηροκομείο είναι το πολυετές «φαγοπότι» που έγινε επί διοικήσεώς του.

58134a361dc524cc738b45d3 1

Του Νίκου Σπυρόπουλου

Όπως ενημερώθηκε το koutipandoras.gr, η απόφαση του δικαστηρίου με την οποία απέρριψε την προσπάθεια του «ξυρισμένου» αρχιμανδρίτη να «καθαιρέσει» την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή είναι άκρως θετική για τη συνέχεια στο έργο της εξυγίανσης του Γηροκομείου.

Όπως αναφέρει μέλος της Προσωρινής Διοίκησης η απόφαση και ειδικότερα το σκεπτικό της, την αφήνει άκρως ικανοποιημένη καθώς δεν «αγγίζει επιφανειακά το θέμα, αλλά προχωράει σε βάθος, κρίνοντας πως για λόγους δημοσίου συμφέροντος» πως η διοίκηση του Μπούμπα ορθώς κηρύχθηκε έκπτωτη.

Τόσο ο υπόδικος αρχιμανδρίτης ο οποίος, όπως είχε γράψει το koutipandoras.gr φέρεται να διέμενε δωρεάν σε ακίνητο του Γηροκομείου αλλά και να διατηρεί λογαριασμό στο όνομά του ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ, όσο και ο «κύκλος» του, έβαζαν εμπόδια στο έργο για εξυγίανση του Γηροκομείου.

Ένα από αυτά ήταν μεταξύ άλλων η άρνηση της λογίστριας του Ιδρύματος να παραδώσει τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου προκείμενου η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή να προβεί σε πληρωμή του δώρου των Χριστουγέννων στους πολυπαθείς και απλήρωτους εδώ και κάτι χρόνια, εργαζομένους του ιδρύματος. (Διαβάστε το ΕΔΩ).

Ο Μπούμπας και οι εκκρεμείς υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη

Να υπενθυμίσουμε πως ο αρχιμανδρίτης ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη. Του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη ενώ έχει παραπεμφθεί και σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών καθώς φέρεται να «τσέπωνε» λεφτά από τα κληροδοτήματα του Γηροκομείου.

Στο κατηγορητήριο, όπως έχει γράψει το koutipandoras.gr, εκτός των γνωστών κατηγοριών για τις οποίες από τον Ιούλιο του 2015 ο επίκουρος εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος, άσκησε ποινική δίωξη για απιστία και υπεξαίρεση ποσών πάνω από 120.000 ευρώ τόσο στον Μπούμπα όσο και σε ακόμη δυο μέλη του Δ.Σ του Γηροκομείου Αθηνών υπάρχουν και νέες.

Μεταξύ αυτών είναι η ζημία που έχει προκληθεί σε οικονομικό επίπεδο στην ΕΕΑ εξαιτίας της καταστροφικής αμέλειας της διοίκησης Μπούμπα όσον αφορά τη μίσθωση και τη συντήρηση των ακινήτων της. Το ύψος της ζημιάς αυτής μπορεί να αγγίξει η ακόμα και να ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται πως ο υπόδικος αρχιμανδρίτης νοίκιαζε για ψίχουλα ακίνητα κατόπιν διαταγής του, χωρίς να ακολουθούνται οι προβλεπόμενες από το νόμο και το καταστατικό της ΕΕΑ διαδικασίες ενώ έμεναν μέχρι και τσάμπα σε αυτά συγγενείς φίλα προσκείμενων στο περιβάλλον Μπούμπα.

Ένα άλλο στοιχείο το οποίο, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, εκτιμάται πως έχει προστεθεί στο κατηγορητήριο είναι τα διαφυγόντα κέρδη του Γηροκομείου από τη δωρεάν πολυετή διαμονή τροφίμων κατόπιν εντολής Μπούμπα και χωρίς ποτέ να έχουν προσκομίσει σχετικά αποδεικτικά έγγραφα. Η ζημία που υπέστη το Γηροκομείο εκτιμάται πως μπορεί να ξεπεράσει τις 700.000 ευρώ.

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…