ΓΓΕΕ: Δεν αλλάζει ο αριθμός των αδειών – Με εντολή Παππά η "οριστική εμπειρογνωμοσύνη"

Κατόπιν εντολής του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για τα ΜΜΕ, Νίκου Παππά, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ζητεί με απόφασή την παραλαβή της «οριστικής εμπειρογνωμοσύνης για τον αριθμό αδειών παροχής περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης» από το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας.

57988f301dc524d1588b488b

Η απόφαση δημοσιεύτηκε την Τρίτη, 26 Ιουλίου στη «Διαύγεια» και έκτοτε γίνεται λόγος από αρκετά για ΜΜΕ για σκέψεις και στόχους της κυβέρνησης να αυξήσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

Η προηγούμενη μελέτη που είχε εκπονήσει το Ινστιτούτο, αναφερόταν στα έγγραφα της Διαύγειας ως «προπαρασκευαστική» και προέβλεπε 4 άδειες.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΓΓΕΕ, που υπογράφει ο Γεν. Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, εγκρίνονται τα «από 25/02/2016, 29/02/2016 και 31/03/2016, καθώς και τα υπ’αριθμ. 20/16-06-2016, 21/07-07-2016 και 24/14-07-2016 πρακτικά της ΠενταμελούςΕπιτροπής Αξιολόγησης των Αποτελεσμάτων Διαγωνισμών και Απευθείας ΑνάθεσηςΠρομηθειών Ειδών, Υλικών, Υπηρεσιών και Μελετών της Γ.Γ.Ε.Ε. και αναθέτουμεστο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Florence School of Regulation Communications and Media, με έδρα Convento di San Domenico, Via delleFontanelle 19, 50014 San Domenico di Fiesole, Italy και F.C.: 800.204.104.88, την εκπόνηση της οριστικής εμπειρογνωμοσύνης,σχετικά με το αριθμό αδειών παροχής περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, ενόψει του διαγωνισμού, που διενεργείται, σε εφαρμογή του ν. 4339/2015».

Η απόφαση συνεχίζει: «Η συνολική δαπάνη για την παροχή της προαναφερόμενης οριστικής εμπειρογνωμοσύνης από το ανωτέρω ανεξάρτητο επιστημονικό φορέα δε δύναται να υπερβεί το ποσό των είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000,00€)».

«Οι υπόλοιποι όροι θα καθορισθούν στη σχετική σύμβαση που θα υπογραφεί μεταξύ της Υπηρεσίας μας και του Αναδόχου», καταλήγει η απόφαση.

ΓΓΕΕ: Ο αριθμός των αδειών δεν θα αλλάξει


Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της ΓΓΕΕ, ο αριθμός των αδειών έχει καθοριστεί σε τέσσερις και δεν πρόκειται να αλλάξει.

Αναλυτικά η απάντηση:

«Είναι πια σύνηθες, κάθε διοικητική πράξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας να μεταφράζεται ως κατακλυσμός, τουλάχιστον, για την πορεία της αδειοδότησης των καναλιών. Τελευταία αφορμή, η παραλαβή της οριστικής μελέτης του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, πόσο και πόσο μελάνι δεν χύθηκε για να εξηγηθεί ότι τον Φεβρουάριο έγινε η παραλαβή της προπαρασκευαστικής εμπειρογνωμοσύνης (με κεφαλαία γράμματα στο τεύχος που μοιράστηκε στους βουλευτές).

Ακολουθώντας τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες, τις οποίες προβλέπει ο κανονισμός προμηθειών δημοσίου, αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια, η «τελική πράξη».

Ας μην επιχαίρουν λοιπόν, όσοι βλέπουν τη λέξη διαγωνισμός σε δημόσια έγγραφα: πρόκειται για την νόμιμη συνέχιση μιας διαδικασίας που άρχισε από τον περασμένο Οκτώβριο με την ψήφιση του ν.4339/2015 και όχι για τη διακοπή της.

Ας σημειωθεί δε ότι ο αριθμός των αδειών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου, καθορίστηκε σε τέσσερις με τροπολογία του ν.4339/2015 τον περασμένο Φεβρουάριο. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, πολλώ δε μάλλον, εν μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας».

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…