Newsroom

Newsroom

"Get On Up: The James Brown Story": Η Μαύρη Φωνή της Αμερικής

Μικ Τζάγκερ

get on up

Με συντελεστές οσκαρικών προδιαγραφών, παραγωγό τον Μικ Τζάγκερ, μοναδική ερμηνεία από τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν, που υποδύεται τον θρύλο της σόουλ Τζέιμς Μπράουν , η ταινία δεν μπορεί παρά να είναι ξεχωριστή.

Ο Μικ Τζάγκερ τον αποκαλεί «Κύριο Δυναμίτη». Θεωρείται ένας από τους πιο σκληρά εργαζόμενους μουσικούς στη σόου μπιζ. Είναι ο «Νονός της Σόουλ». Ο λόγος για τον Τζέιμς Μπράουν, η ζωή του οποίου ξεδιπλώνεται στο «Get On Up: The James Brown Story». 

Θα βρούμε στην παραγωγή τον Μικ Τζάγκερ, αλλά και τον βραβευμένο με Όσκαρ για το «Ενας Υπέροχος Άνθρωπος», Μπράιαν Γκρέιζερ. Στην παραγωγή παίρνουν επίσης μέρος ο Ντάρεν Γκλεν, ανιψιός του Μπράουν, που συμμετέχει στο μουσικό τμήμα, αλλά και ο εγγονός του, Τζέισον Μπράουν που διετέλεσε βοηθός παραγωγής. 

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Τέιτ Τέιλορ, ο οποίος έγινε γνωστός από την υποψήφια για 4 Όσκαρ ταινία του Υπηρέτριες (The Help). 

Τη μουσική επιμέλεια της ταινίας υπογράφει ο Τόμας Νιούμαν που έχει βραβευτεί 12 φορές με Όσκαρ και 6 φορές με Grammy και τα κοστούμια η Σάρεν Ντέιβις. 

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο απολαμβάνουμε τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν, ο οποίος είναι γεννημένος το 1982 στη Νότια Καρολίνα, και έπαιξε τον πρώτο βασικό κινηματογραφικό του ρόλο στο «42», το 2013, ενσαρκώνοντας την περσόνα του μπέιζμπολ, Τζάκι Ρόμπινσον των Brooklyn Dodgers. 

«Ο Τζέιμς Μπράουν ήθελε πάντα να είναι πρωτοπόρος στη μουσική. Έφτιαχνε μελωδίες. Πειραματιζόταν διαρκώς και οι μελωδίες του συνιστούν τον πυρήνα της hip hop μουσικής. Βρίσκω τη ζωή του άκρως συναρπαστική και βαθιά συγκινητική. Είναι τιμή μου που συμμετέχω σε αυτήν την ταινία» λέει ο Μικ Τζάγκερ, ο οποίος πρωτοσυνάντησε τον Μπράουν στο Apollo Theatre στο Χάρλεμ και, βλέποντάς τον πάνω στη σκηνή, αυτόματα χρίστηκε ένθερμος θαυμαστής του. Μάλιστα οι δυο τους συνεργάστηκαν στο θρυλικό T.A.M.I. Show. 

Η ταινία γυρίστηκε μέσα σε 49 ημέρες και καταγράφει στιγμιότυπα από την πραγματική ιστορία του Τζέιμς Μπράουν, ξεκινώντας από τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, στα επικίνδυνα γκέτο της Τζόρτζια, και φθάνει ως το θρίαμβο που έφεραν οι επιτυχίες του, «Papa’s Got a Brand New Bag», «I Got You», «Get Up (I Feel Like Being a) Sex Machine» και τόσες ακόμη. Το τραγούδι «Say It Loud-I’m Black and I’m Proud» τον κατέστησε τη Φωνή της Μαύρης Αμερικής.

Όσο για τον μοναδικό Τσάντγουικ Μπόουζμαν, πάνω στους ώμους του οποίου, προσγειώθηκε ο υψηλών απαιτήσεων ρόλος της τεράστιας και εκρηκτικής προσωπικότητας του Τζέιμς Μπράουν, ο σκηνοθέτης δηλώνει ότι κατέληξε σε αυτόν από τα πρώτα δευτερόλεπτα της οντισιόν. 

«Δεν ξέρω πώς τα κατάφερε! Ο Τσαντ ήρθε στο Μισισιπή και ήταν ο Τζέιμς Μπράουν. Τη μια μέρα υποδυόταν τον 17χρονο και την επομένη τον 60χρονο. Και το είχε!» λέει με θαυμασμό ο Τέιτ Τέιλορ.

Στην ταινία ακούμε πολλές εκτελέσεις του Μπράουν, ενώ και ο ίδιος ο Τσαντ τραγουδάει. Περισσότεροι από 80 μουσικοί έπαιξαν πλάι στον Μπόουζμαν και τους άλλους ηθοποιούς της ταινίας που αποτελούσαν το συγκρότημα του Μπράουν. 

Δύο ηθοποιοί που «έρχονται από την προηγούμενη ταινία του σκηνοθέτη The Help, στηρίζουν επίσης ερμηνευτικά το τολμηρό εγχείρημα. Η Βαϊόλα Ντέιβις ενσαρκώνει τη μητέρα του Τζέιμς Μπραόυν (ο Μπόουζμαν και η Ντέιβις συνυπάρχουν σε μια από τις πιο συγκινητικές σκηνές της ταινίας) και η Οκτάβια Σπένσερ τη θεία του. Τον Τζέιμς Μπράουν στην παιδική του ηλικία υποδύονται τα δίδυμα Τζόρνταν και Τζαμάριον Σκοτ, ενώ τον παιδικό του φίλο ο πρωταγωνιστής του True Blood Νέλσαν Έλις. 

Η ταινία έρχεται στις αίθουσες από τις 16/10/2014 σε διανομή UIP.

Δείτε το τρέιλερ: 

Πηγή: in.gr

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…