Newsroom

Newsroom

Γεροβασίλη: Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για πολιτική συμφωνία

«Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για πολιτική συμφωνία», τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη και εμφανίστηκε αισιόδοξη για το «κλείσιμο» της δεύτερης αξιολόγησης.

588f98d01dc52403208b48cb

Η Όλ.Γεροβασίλη, επικαλέσθηκε, μεταξύ άλλων, αναφορές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τις οποίες «δεν υπάρχει κανένας λόγος για κινδυνολογία γύρω από την αξιολόγηση» τονίζοντας ότι μαζί με την ΕΚΤ ζητούν ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό.

Στο πλαίσιο της συζήτησης – επερώτησης της ΝΔ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο -κατά την οποία ασκήθηκε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και για το θέμα της διαπραγμάτευσης- η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, είπε προς την ΝΔ πως όσο εκείνη έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της «δογματική λιτότητα», η κυβέρνηση λέει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για πολιτική συμφωνία.

«Εργαζόμαστε εντατικά μαζί με τους εταίρους σε αυτή την κατεύθυνση, ώστε στην συνέχεια να ακολουθήσει και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και το σχέδιο που έχει ξετυλίξει η κυβέρνηση», είπε και προσέθεσε πως η κυβέρνηση φυσικά θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας, ενώ στο μεσοδιάστημα θα έχει θέσει τέλος, σε όλες τις πρακτικές του παρελθόντος.

«Δίνουμε έναν πολυμέτωπο αγώνα για να βγει η χώρα από την επιτροπεία που την έφθασαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Πορευόμαστε βήμα – βήμα παραμένοντας προσηλωμένοι στον στόχο να βγει η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια» τόνισε η ίδια.

Η Όλγα Γεροβασίλη, απέδωσε την «όποια καθυστέρηση» για το κλείσιμο της αξιολόγησης – «για την οποία η αντιπολίτευση προσπαθεί να πείσει ότι βαρύνει την κυβέρνηση» στην διάσταση μεταξύ του ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών θεσμών, όσον αφορά τα δημοσιονομικά μέτρα, που συζητούν για μετά τα 2018.

Αναφορικά με το «σενάριο» ότι η κυβέρνηση ψάχνει 180 βουλευτές να ψηφίσουν τα μέτρα, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αφού είπε πως οι 153 βουλευτές της πλειοψηφίας δεν θα ψηφίσουν προληπτικά μέτρα, σημείωσε πως «ευτυχώς δεν επαρκούν οι υπόλοιποι πρόθυμοι για να επιτευχθεί αυτό».

«Ο ελληνικός λαός δεν κάνει θυσίες για να ξαναδεί το «ναι σε όλα» σε ημερήσια διάταξη» κατέληξε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Παράλληλα, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι κάθε φορά που ο Σόιμπλε ζητά δηλώσεις υποταγής από την κυβέρνηση, «η ΝΔ ζητά δηλώσεις υποταγής από τον ελληνικό λαό».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…