Γεροβασίλη: Θα τηρηθεί η αναλογία του 1 προς 4 στις προσλήψεις του Δημοσίου

Την τήρηση των συμφωνηθέντων με τους δανειστές για τις προσλήψεις μονίμων και συμβασιούχων στο Δημόσιο διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής η Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργου Γεωργαντά.

5811da371dc524dc198b468d 1

Ειδικότερα, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης τόνισε πως ο κανόνας του 1 προς 4 αναφορικά με τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις στο Δημόσιο θα τηρηθεί απαρέγκλιτα, όπως έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για τα δημοσιονομικά της χώρας.

Η κ. Γεροβασίλη απάντησε στον κ. Γεωργαντά ότι το μόνιμο προσωπικό του Δημοσίου ανέρχεται σήμερα στους 566.022 έναντι 565.671 που ήταν τον Δεκέμβριο του 2016, με την υπουργό να αποσαφηνίζει πως η αύξηση που παρατηρείται «είναι εντός των ορίων που έχουν τεθεί».

Σχετικά με τους συμβασιούχους, η υπουργός είπε ότι στο άρθροισμά τους ανέρχονται σε περίπου 76.000 από τους οποίους οι 30.000 πληρώνονται από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Για τη συμφωνία με τους θεσμούς για τους συμβασιούχους, παρατήρησε ότι ο στόχος είναι να μην ξεπεραστεί ο μέσος όρος του 2016.

Τέλος, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ξεκαθάρισε ότι στον προαναφερθέν συνολικό αριθμό των συμβασιούχων εμπεριέχονται και αυτοί που αρμοδιότητά τους είναι η υποδοχή των προσφύγων και η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, για τους οποίους όμως δεν ισχύουν περιορισμοί από τους θεσμούς.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…