Γεροβασίλη: Να αναλάβει η ΝΔ τις συνταγματικές της ευθύνες για συγκρότηση του ΕΣΡ

Να αναλάβει τις συνταγματικές της ευθύνες για τη συγκρότηση του ΕΣΡ κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

57ad9c501dc524604c8b4c25

Με δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, ανέφερε όπως έγραψε νωρίτερα το koutipandoras.gr, πως η νέα νομοθετική πρωτοβουλία θα έρθει στη Βουλή τη Δευτέρα και θα ρυθμίζει προσωρινά το τηλεοπτικό τοπίο, μέχρι την διεξαγωγή του διαγωνισμού αδειοδότησης και την προσωρινή ανακήρυξη των αδειούχων από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Την ίδια στιγμή, όπως σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση τη σύγκληση της διάσκεψης των Προέδρων για συγκρότηση του ΕΣΡ πριν την κατάθεση της νομοθετικής πρωτοβουλίας.

«Η Κυβέρνηση δεσμεύεται από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ανεξάρτητα αν συμφωνεί η όχι με αυτές. Γι αυτό και σπεύδει για μια ακόμα φορά στην συγκρότηση ΕΣΡ, προκειμένου να είναι αυτό που θα διεξαγάγει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, που σύμφωνα με πληροφορίες το ορίζει ως αρμόδιο», αναφέρει η Όλγα Γεροβασίλη.

«Απομένει να φανεί αν και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης θα αρθούν στο ύψος των συνταγματικών τους υποχρεώσεων η για ακόμα μία φορά θα επιμείνουν να υπονομεύουν την συγκρότηση του ΕΣΡ, προκειμένου να διαιωνίζεται η ασυδοσία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Και αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει απολύτως καμία προσχηματική δικαιολογία», καταλήγει η ανακοίνωση της κυβερνητικού εκπροσώπου.

Διαβάστε σχετικά:Τι αποφασίστηκε μετά από σύσκεψη υπό τον Τσίπρα για τις τηλεοπτικές άδειες

«Αιχμές» Σλούκα κατά Μπαρτζώκα – Αγγελόπουλων: «Ευχαριστώ για την απαξίωση που μου έδειξαν»

ΣΛΟΥΚΑΣ ΚΟΥΠΑ

«Αιχμές» Σλούκα κατά Μπαρτζώκα – Αγγελόπουλων: «Ευχαριστώ για την απαξίωση που μου έδειξαν»

O απόλυτος πρωταγωνιστής του χθεσινού 5ου τελικού είχε πολλά να πει στη συνέντευξη Τύπου

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

ανασχηματισμός

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

Όχι το μήνυμα των ευρωεκλογών κατάλαβε ο Μητσοτάκης, αλλά έκανε και ανασχηματισμό στο πόδι...