Γεροβασίλη: "Δικαίωμα του Μητσοτάκη να ζητήσει εκλογές"

Στη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος ρωτήθηκε ποια είναι θα είναι η στάση του Μαξίμου στην αποψινή συζήτηση στη Βουλή, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητήσει πρόωρες εκλογές.

56fa718d1dc5244f6c8b4a17

«Προφανώς είναι δικαίωμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει εκλογές. Ωστόσο θα πρέπει να σκεφτεί και ο ίδιος αν αυτό είναι προς το συμφέρον της χώρας, προς το συμφέρον του ελληνικού λαού. Βεβαίως, δεν πρέπει να ξεχνάει ότι αυτή είναι μια πρόσφατα, δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, σταθερή, η οποία βαδίζει έναν δρόμο που σύντομα αναμένουμε να εμφανιστούν και τα αποτελέσματά της, ιδίως μετά την φάση της πρώτης αξιολόγησης, στην ελληνική οικονομία, την κοινωνική πραγματικότητα», είπε η κ. Γεροβασίλη.

Η αγωγή 

Σε ερώτηση για το κύκλωμα των φερόμενων εκβιαστών δημοσιογράφων και γιατί η κυβέρνηση υιοθέτησε πρόσφατο δημοσίευμα. 

«Η λέξη υιοθέτησε δεν ανταποκρίνεται στις πρόσφατες δηλώσεις της κυβέρνησης. Είναι άλλο ζήτημα τι διαρρέει, ποιος διαρρέει και τι δημοσιεύει κανείς, και είναι άλλο ζήτημα το πολιτικό θέμα που προκύπτει ή δεν προκύπτει», είπε η κ. Γεροβασίλη και σημείωσε ότι «επί ένα μήνα ζητούνται εξηγήσεις από τη ΝΔ για τις έμμισθες σχέσεις που αποκαλύφθηκε και απεδείχθη ότι διατηρούσε ή διατηρεί με κύκλωμα εκβιαστών και η έμμισθη σχέση έχει αποκαλυφθεί. Το αυτονόητο έπραξα με τη δήλωση μου, έπραξα το αυτονόητο ζητώντας εξηγήσεις από τη ΝΔ και τον εκπρόσωπο της ΝΔ, ζητώντας να απαντήσουν επί της ουσίας». 

Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η ΝΔ απέναντι σε αυτή τη στάση επέλεξε «πολύ σκόνη» και επί της ουσίας απάντηση δεν υπήρξε ακόμη. «Περιμένουμε το βράδυ να δώσουν πειστικές απαντήσεις, όχι προς εμάς αλλά προς τον ελληνικό λαό που περιμένει», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και προσέθεσε ότι αυτή η μεγάλη σκόνη δείχνει έλλειψη ψυχραιμίας, κατά το «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Για τον κ. Παπασταύρου 

Σε ερώτηση σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών και τον κ. Παπασταύρου (σ.σ. αναφορικά με λογαριασμό της λίστας Λαγκάρντ), η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι το δημοσίευμα έχει ενδιαφέρον διότι ο κ. Παπασταύρου είχε ισχυριστεί πως ήταν διαχειριστής και πληρώνοντας το πρόστιμο θα έκλεινε το ζήτημα της εμπλοκής του. Όμως με το δημοσίευμα αποκαλύπτεται ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. «Αυτό είναι θέμα της Δικαιοσύνης να το ερευνήσει. 

Για εμάς, ωστόσο, υπάρχει ζήτημα, για το οποίο ελπίζουμε ο κ. Μητσοτάκης να δώσει απαντήσεις. Για το αν δηλαδή, προτίθεται να συμβάλλει στην αποκατάσταση της αλήθειας, απέναντι στον ελληνικό λαό, και να απαντήσει αν συμφωνεί με τις παλαιότερες δηλώσεις του κ. Σαμαρά “μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρου”», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Πρέπει λοιπόν να πάρουν θέση σε όλο αυτό. Για εμάς είναι και αυτό μείζον πολιτικό ζήτημα». 

Η κ. Γεροβασίλη σε ερώτηση αναφορικά με νομοθετικές διατάξεις που ενίσχυσαν τη διαπλοκή, είπε ότι στην αποψινή συζήτηση θα γίνει αναφορά σε τέτοιες διατάξεις με κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Η υπόθεση Μουζάλα 

Σε ερώτηση για την παραμονή του κ. Μουζάλα στην κυβέρνηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι μέσα στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν περιλαμβάνεται και η ενίσχυση του υπουργείου Εσωτερικών και Μετανάστευσης προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις. Όσον αφορά το πρόσωπο του κ. Μουζάλα η θέση της κυβέρνησης είναι εκφρασμένη. Το θέμα θα συζητηθεί αμέσως μετά την αποψινή συζήτηση, με τον πρωθυπουργό και τον κ. Καμμένο, και τότε θα ληφθούν αποφάσεις, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Από τη συμφωνία προβλέπεται διαμονή προσφύγων» 

Με αφορμή την εξαγγελία το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για την προσφυγική κρίση, η κυβερνητική εκπρόσωπος ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση προετοιμάζεται για μακροχρόνια παραμονή προσφύγων. 

«Η χώρα μας έτσι και αλλιώς έπρεπε και πρέπει να είναι προετοιμασμένη για διαμονή ενός αριθμού προσφύγων, η οποία προβλέπεται και από την πρώτη συμφωνία», είπε η κ. Γεροβασίλη και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση πιέζει σε όλα τα επίπεδα, για την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας από όλα τα μέρη, διότι δημιουργεί μια νόμιμη οδό διακίνησης των προσφύγων προς την Ευρώπη.

Η αξιολόγηση 

Σε ερώτηση αναφορικά με τα μέτρα ύψους 3% έως το 2018, είπε ότι στόχος σταθερός είναι να μην πληγούν τα χαμηλότερα στρώματα και οι πλέον αδύναμοι συμπολίτες μας. Ανέφερε επίσης ότι στο φορολογικό και το ασφαλιστικό φαίνεται όλες οι πλευρές να συμπίπτουν και παραμένουν αποκλίσεις στα κόκκινα δάνεια. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

5644757

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

Απάντηση στα όσα ανέφερε σε βίντεο του ο Γιάννης Καλλιάνος έδωσε μια γυναίκα που έχασε…

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Βια

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Τον χτυπούσαν τα αδέρφια της κι εκείνη τραβούσε βίντεο. Συνελήφθησαν και οι γονείς.

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

xylo dromos retxiki

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

Οι δύο οδηγοί σταμάτησαν τα οχήματά τους και άρχισαν να πλακώνονται.

H απάντηση Καλλιάνου σε Άδωνι: «Τι θα κάνω αφορά μόνο τον πατέρα μου – Έχω τα πάντα σε μηνύματα»

InCollage 20240424 163106834

H απάντηση Καλλιάνου σε Άδωνι: «Τι θα κάνω αφορά μόνο τον πατέρα μου – Έχω τα πάντα σε μηνύματα»

«Όλα στο φως, χωρίς να φοβηθώ κανέναν που θα προσπαθήσει να με βγάλει ψεύτη», τονίζει…