Newsroom

Newsroom

Γερμανός υπουργός: Κάντε οικονομία στην ενέργεια για να πιέσουμε τη Ρωσία!

Οι Γερμανοί θα πρέπει να αρχίσουν να εξοικονομούν ενέργεια προκειμένου η χώρα τους να απεξαρτηθεί από τα ορυκτά καύσιμα της Ρωσίας, σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Χάμπεκ

AP22095620006689

Οι Γερμανοί θα πρέπει να αρχίσουν να εξοικονομούν ενέργεια τώρα προκειμένου η χώρα τους να απεξαρτηθεί από τα ορυκτά καύσιμα της Ρωσίας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Η Γερμανία δέχεται πιέσεις να μειώσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, καθώς πολλοί καταγγέλλουν ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις αυτές προσφέρουν ζωτικής σημασίας πόρους στη Μόσχα για να συνεχίζει τον πόλεμο.

Ο Χάμπεκ επεσήμανε ότι η Γερμανία θα εξαρτάται λιγότερο από τις εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία, αν οι πολίτες μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας, ενώ πρότεινε στους συμπατριώτες του να χρησιμοποιούν το τραίνο ή το ποδήλατο όποτε είναι δυνατό, αντί για το αυτοκίνητό τους.

«Κάθε χιλιόμετρο που δεν οδηγείτε συμβάλει στο να αποδεσμευθούμε πιο εύκολα από τη ρωσική ενέργεια. Επίσης προστατεύουμε το κλίμα», τόνισε ο Γερμανός υπουργός σε συνέντευξή του στον δημοσιογραφικό όμιλο Funke, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι εφικτό κάθε άτομο μπορεί να μειώσει κατά 10% την κατανάλωση ενέργειας, ενώ πρόσθεσε ότι και οι εργοδότες θα πρέπει να βοηθήσουν τους υπαλλήλους τους προς αυτή την κατεύθυνση, δίνοντας τους τη δυνατότητα να εργάζονται από το σπίτι.

«Όποτε είναι εφικτό, μπορεί κάποιος να εργαστεί ξανά από το σπίτι για μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα, αρχικά σε εθελοντική βάση», εξήγησε ο Χάμπεκ.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…