Newsroom

Newsroom

Γερμανός βουλευτής παραδέχτηκε ότι κατέβασε παιδικό πορνογραφικό υλικό

Πρόστιμο 5000 ευρώ υπέβαλε το δικαστήριο στο Γερμανό πρώην βουλευτή των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Σεμπάστιαν Εντάτι ο οποίος παραδέχτηκε ότι είχε…

entanti

Πρόστιμο 5000 ευρώ υπέβαλε το δικαστήριο στο Γερμανό πρώην βουλευτή των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Σεμπάστιαν Εντάτι ο οποίος παραδέχτηκε ότι είχε κατεβάσει φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας στον υπολογιστή που του είχε διαθέσει η Μπούντεσταγκ.

Η υπόθεση που είχε προκαλέσει πολιτικό σκάνδαλο στη Γερμανία κλείνει με τον 45χρονο Εντάτι, να παραδέχεται ότι διέπραξε σφάλμα.

Εις βάρος του πρώην βουλευτή ασκήθηκε δίωξη για κατοχή ενός άλμπουμ με φωτογραφίες και ενός CD, που περιείχαν επίσης υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Με την ομολογία του ενώπιον του δικαστηρίου του Φέρντεν (βόρεια Γερμανία) και με την συμφωνία για την καταβολή του ποσού αυτού η υπόθεση κλείνει χωρίς την καταδίκη του κατηγορουμένου. Το ποσό θα καταβληθεί σε μία οργάνωση προστασίας των παιδιών.

Ο Σεμπάστιαν Εντάτι «είναι χαρούμενος που η υπόθεση έκλεισε. Έπρεπε να κλείσει εδώ και πολύ καιρό» σχολίασε ένας εκ των συνηγόρων του, ο Κρίστιαν Νολ.

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής είχε παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα στις αρχές του περασμένου χρόνου, λίγο προτού ξεσπάσει το σκάνδαλο.

Η υπόθεση αυτή μάλιστα, στοίχισε την θέση του σε έναν συντηρητικό υπουργό της κυβέρνησης της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ: τον Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και πρώην υπουργό Εσωτερικών, λόγω των υποψιών ότι αποκάλυψε εμπιστευτικές πληροφορίες για με την υπόθεση αυτή και ότι είχε ενημερώσει τον επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σχετικά με την έρευνα των ομοσπονδιακών αρχών σε βάρος του βουλευτή του SPD.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

μπενιαμίν νετανιάχου

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

Έξαλλος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον - Ακύρωσε επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας…