Καταγγελία του Die Linke: Γερμανοί νεοναζί σχεδιάζουν επιχείρηση στον Έβρο

Σε σοβαρότατη καταγγελία προχώρησε βουλευτής της γερμανικής Αριστεράς σύμφωνα με την οποία, γερμανικές νεοναζιστικές οργανώσεις σχεδιάζουν να μεταβούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα. 

AP Synora

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Καταρίνα Κένινγκ Πρόις βουλευτής του Die Linke στη Θουρίγγια και υπεύθυνη Τύπου για αντιφασιστικά θέματα, καθώς σύμφωνα με καταγγελία της, υπάρχουν καλέσματα νεοναζί από τη Γερμανία με σκοπό να προσεγγίσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Η βουλευτής του Die Linke κάνει έκκληση για να προστατευτούν οι άνθρωποι που βρίσκονται στα σύνορα και περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί σημειώνοντας τόσο τις ρατσιστικές συμπεριφορές που έχουν λάβει χώρα στον Έβρο αλλά και τις επιθέσεις που έχουν δεχτεί δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ. 

Σύμφωνα με τα όσα τονίζει στην ανάρτησή της η βουλευτής του αριστερού γερμανικού κόμματος: «πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα νομικά μέσα για να εμποδίσουμε τους Γερμανούς νεοναζί να φτάσουν στην Ελλάδα». Παράλληλα, σημείωσε: «Υποστηρίζω γενικά τα ανοιχτά σύνορα, αλλά αυτό δεν ισχύει αν οι νεοναζί θέλουν να ξεκινήσουν να επιτίθενται σε ευάλωτους ανθρώπους. Το καθήκον εδώ είναι να αποτρέψουμε τους νεοναζί και να προστατεύσουμε τους πρόσφυγες», σημειώνει μεταξύ άλλων. 

Δείτε ολόκληρη την καταγγελία του Die Linke

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…