Newsroom

Newsroom

Γερμανοί ευρωσκεπτικιστές: Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη

Κι όμως, την ομολογουμένως πιο ρεαλιστική προσέγγιση στη Γερμανία για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη (μαζί βέβαια με το αριστερό…

bernd lucke

Κι όμως, την ομολογουμένως πιο ρεαλιστική προσέγγιση στη Γερμανία για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη (μαζί βέβαια με το αριστερό Die Linke) την έχουν οι ευρωσκεπτικιστές και το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία.

Μιλώντας στο περιοδικό Focus, ο επικεφαλής του AfD, Μπερντ Λούκε, χαρακτηρίζει την Ελλάδα «χρεοκοπημένη χώρα» και προειδοποιεί ότι τα λεφτά που έχουν δαπανηθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων στήριξης είναι χαμένα.

«Τα χρήματα είναι εδώ και καιρό χαμένα. Οι απαιτήσεις έναντι της Ελλάδας υπάρχουν μόνο στα χαρτιά, αλλά καθένας γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη. Κανείς σοβαρός οικονομολόγος δεν υποστηρίζει ότι το ελληνικό κρατικό χρέος είναι βιώσιμο», τονίζει ο Λούκε, που προκρίνει την απομάκρυνση των «προβληματικών» χωρών από την Ευρωζώνη, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο ευρώ, ενώ σημειώνει πως αν τα κράτη αυτά επιστρέψουν στα εθνικά τους νομίσματα, τα οποία και θα μπορούν να υποτιμήσουν, τότε θα γίνουν πιο ανταγωνιστικές και θα επιστρέψουν πιο εύκολα στην ανάπτυξη.

Και όταν οι ευρωσκεπτικιστές έχουν τις πιο λογικές απόψεις για την Ευρώπη, τότε μάλλον η Ευρώπη κάπου πάσχει…