Γερμανοί βουλευτές τάσσονται υπέρ της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων

Συναντήσεις είχε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, στο Βερολίνο με βουλευτές του γερμανικού Κοινοβουλίου από το χώρο των σοσιαλδημοκρατών (SPD), του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) και των Πρασίνων. Οι εν λόγω βουλευτές, που αποτελούν μέλη της επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής, τάχθηκαν υπέρ της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

585402781dc5242e448b46a6

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, η κ. Αχτσιόγλου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι η χώρα μας δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

Η υπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στις συνέπειες της εργασιακής απορρύθμισης σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση παλεύει ώστε οι αρχές του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου να επιστρέψουν στην Ελλάδα, συνοδεύοντας μία ανάπτυξη προς όφελος του κόσμου της εργασίας.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι θέσεις της ελληνική κυβέρνησης έτυχαν της θερμής υποστήριξης των βουλευτών των τριών γερμανικών κομμάτων.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…