Newsroom

Newsroom

Γερμανία: Με εμβόλιο mRNA θα πρέπει να εμβολιαστούν όσοι έλαβαν ήδη την πρώτη δόση με AstraZeneca

 Η Καγκελάριος γνώριζε αρκετές μέρες νωρίτερα την επικείμενη αναστολή χρήσης του εμβολίου για άτομα κάτω των 60 ετών

57012529 303

Με εμβόλιο τύπου mRNA θα πρέπει να εμβολιαστούν όσοι έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση με AstraZeneca και είναι κάτω των 60 ετών, συνιστά η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) για την Γερμανία.

 
Η δεύτερη δόση, σύμφωνα με την Επιτροπή, θα πρέπει να χορηγηθεί δώδεκα εβδομάδες μετά την πρώτη, καθώς ακόμη δεν υπάρχουν μελέτες για την ασφάλεια του συνδυασμού δύο διαφορετικών εμβολίων. Η σύσταση αυτή θα ισχύει μέχρις ότου υπάρξουν νέα επιστημονικά δεδομένα. Αυτή τη στιγμή στην Γερμανία εγκεκριμένα εμβόλια τύπου mRNA είναι της BioNTech/Pfizer και της Moderna.

 Την περασμένη Τρίτη η Επιτροπή, έπειτα από τα νέα περιστατικά θρομβοεμβολών, εξέδωσε οδηγία, σύμφωνα με την οποία, το εμβόλιο της AstraZeneca θα πρέπει στο εξής να χορηγείται σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF ανέφερε πάντως σήμερα ότι η Καγκελαρία γνώριζε από την προηγούμενη Παρασκευή την απόφαση που θα ελάμβανε η Stiko, αλλά η ‘Αγγελα Μέρκελ δεν ανέφερε οτιδήποτε κατά την τηλεοπτική της συνέντευξη την περασμένη Κυριακή. Κυβερνητικός εκπρόσωπος περιορίστηκε να δηλώσει ότι η Καγκελάριος, «λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ομοσπονδιακό πεδίο εφαρμογής της απόφασης, ζήτησε πρώτα την γνώμη του Συμβουλίου Δεοντολογίας και της Ομοσπονδιακής Ακαδημίας Επιστημών Leopoldina. Από τότε που η Stiko ενημέρωσε την κυβέρνηση έως την Τρίτη που εκδόθηκε η σύστασή της, εμβολιάστηκαν 300.000 άτομα με εμβόλιο της AstraZeneca.

 Αναπόφευκτο ένα πιο αυστηρό lockdown

Αναπόφευκτο θεωρεί ένα αυστηρότερο lockdown στο προσεχές διάστημα, ο επικεφαλής του τμήματος Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Charité, Κρίστιαν Ντρόστεν, λόγω κυρίως της «βρετανικής» παραλλαγής.

«Δεν θα αποφύγουμε ένα σοβαρό lockdown», δηλώνει ο κ. Ντρόστεν στο περιοδικό Der Spiegel που θα κυκλοφορήσει αύριο και επισημαίνει ότι το μερικό lockdown που εφαρμόστηκε στο Παρίσι και στο Λονδίνο, δεν είχε αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά την πιο επιθετική παραλλαγή του ιού. «Οι αριθμοί εκεί αυξήθηκαν, καθώς και τα σοβαρά περιστατικά και αυτά που κατέληξαν σε θάνατο», προσθέτει και εκφράζει την πεποίθηση ότι υπάρχει ακόμη μια ευκαιρία κάτι τέτοιο να αποφευχθεί στις μεγάλες γερμανικές πόλεις. «Απαιτείται για αυτό πολιτική δράση τώρα και στήριξη από όσο το δυνατόν περισσότερους», τόνισε.

Σε αντίστοιχο τόνο, η καθηγήτρια μικροβιολογίας Μελανί Μπρίνκμαν κατηγόρησε τους πολιτικούς για καθυστέρηση στην λήψη μέτρων και ημίμετρα στη διαχείριση της πανδημίας. Μιλώντας στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, η κυρία Μπρίνκμαν ζήτησε μια άμεση και συνολική στρατηγική ανάσχεσης του κορονοϊού, προκειμένου να αποτραπεί ένα διαρκές lockdown και χαρακτήρισε «αδιανόητα» τα σχέδια χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού που ετοιμάζουν κάποια κρατίδια. «Πρόκειται για απερισκεψία. Έχουμε να κάνουμε με νέα παραλλαγή του ιού. Θα εκπλησσόμαστε διαρκώς. Και οι πολιτικοί πρέπει αυτό να το επικοινωνήσουν και να το εξηγήσουν στον κόσμο», δήλωσε η μικροβιολόγος.

Πειραίας: Aπίστευτο βίντεο ντοκουμέντο – 70χρονη έπεσε στη θάλασσα προσπαθώντας να πιάσει τη βαλίτσα της

Πειραιάς

Πειραίας: Aπίστευτο βίντεο ντοκουμέντο – 70χρονη έπεσε στη θάλασσα προσπαθώντας να πιάσει τη βαλίτσα της

Παρολίγο τραγωδία πήγε να συμβεί στο λιμάνι του Πειραιά με μια 70χρονη γυναίκα από τη…

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

4950603

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

«Εύχομαι τα παιδιά τους να μην τους δουν ποτέ όπως σε είδα εγώ. Ο Θεός…

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

kallianos copy 4

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

«Είναι στο αυτοκίνητο, κάνει βόλτες, δε μπορεί να ηρεμήσει, δεν τον χωράει ο τόπος. Δεν…

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

InCollage 20240425 140114310

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

«Θα ήθελα να μην αναφέρετε πάλι το όνομα ΤΕΜΠΗ ,δεν γνωρίζετε μην μιλάτε», τόνισε ο…