Newsroom

Newsroom

Γερμανία: Η Ούρσουλα είναι η πιθανή διάδοχος της Άνγκελα

Ως πιθανή διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ θεωρείται η πρόσχαρη Ούρσουλα Φον Ντερ Λάινεν, υπουργός Άμυνας της Γερμανίας.

merkel lainen

Ως πιθανή διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ θεωρείται η πρόσχαρη Ούρσουλα Φον Ντερ Λάινεν, υπουργός Άμυνας της Γερμανίας.

Η Άνγκελα Μέρκελ βλέπει τη δημοτικότητά της να μειώνεται και το ποσοστό των Γερμανών που δεν επιθυμεί να ανανεώσει την θητεία της να αυξάνεται.

Σε αυτό το πλαίσιο πολλά δημοσιεύματα αναφέρουν την Ντερ Λάινεν ως την πιο πιθανή διάδοχο.

Ο Economist μάλιστα στη συνέντευξη με την Λάινεν, ξεκίνησε με την ουσία, ρωτώντας για το εάν θα είναι η διάδοχος της Μέρκελ για να λάβει την «πληρωμένη» απάντηση, ότι «κάθε γενιά έχει τον καγκελάριό της και για τη δική μου γενιά καγκελάριος είναι η Άνγκελα Μέρκελ».

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η φιλόδοξη πολιτικός δεν επιθυμεί κάτι λιγότερο από την καγκελαρία και έχει ήδη αρχίσει να βλέπει την μετά Μέρκελ εποχή.

Μετά την προσφυγική κρίση έχει μειωθεί το ποσοστό των Γερμανών που επιθυμούν μία νέα θητεία για την Μέρκελ. Ιδιαίτερα μετά τις έντονες αντιδράσεις των συμμάχων της Μέρκελ, αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο διάδοχος θα έρθει από τις τάξεις του CSU.
Σε δημοσκόπηση για τη διαδοχή, ο Σόιμπλε προηγείται με μικρή διαφορά από την Ντερ Λάινεν (33% έναντι 31%), αλλά η ηλικία του υπουργού Οικονομικών που είναι ήδη στα 73 από πολλούς θεωρείται απαγορευτική.

Η 57χρονη Ούρσουλα, προέρχεται από πλούσια πολιτική οικογένεια που ζούσε σε αγροτική περιοχή σε μία μεγάλη φάρμα και επισκέπτες τα μέλη της γερμανικής ελίτ. Αλλά το 1970 η απειλή της εγχώριας τρομοκρατίας ανάγκασαν να στείλουν την κόρη τους για σπουδές στο London School of Economics με διαφορετικό όνομα.

Η Λάινεν επέστρεψε στο Ανόβερο, σπούδασε Ιατρική και εκεί γνώρισε και τον άνδρα της ο οποίος είναι επίσης γιατρός αλλά την κέρδισε η πολιτική και έγινε υπουργός για γυναικείες υποθέσεις και την οικογένεια, στην Κάτω Σαξονία. Το 2005 η Μέρκελ της ανέθεσε υπουργική θέση, με το ίδιο αντικείμενο, και η κοινωνική της πολιτική έβαλε υποψίες στους συναδέλφους της για τις επιδιώξεις της και δημιούργησε προβληματισμό στους σοσιαλιστές που έβλεπαν να εφαρμόζει την ατζέντα τους.

Και σαν υπουργός Εργασίας το 2009, ακολούθησε την ίδια τακτική, ζητώντας ποσοστώσεις για τις γυναίκες στις υψηλόβαθμες θέσεις των εταιρειών, αυξήσεις του κατώτατου μισθού με αποτέλεσμα να προκαλέσει την παρέμβαση της Μέρκελ για να την περιορίσει.

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη πρόκληση μέχρι σήμερα. Πρέπει να καταφέρει να διευρύνει το διεθνή ρόλο της Γερμανίας σε μία χώρα που εξακολουθεί να έχει αμφιβολίες και να είναι καχύποπτη για τον ίδιο της τον στρατό.
Η νέα μεγάλη επιχείρηση είναι η συμβολή της Γερμανίας στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών όπου η Γερμανία αποφάσισε να στείλει στρατιώτες και αεροπλάνα.

Το μόνο μελανό σημείο στο κατά τα άλλα αψεγάδιαστο βιογραφικό της είναι μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για λογοκλοπή μέρους του διδακτορικού της και πολλοί Γερμανοί την θεωρούν ιδιαίτερα τέλεια για να είναι αληθινή.

 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…