Γερμανία: Η νεολαία του ακροδεξιού AfD αντιμέτωπη με αντιδιαδηλωτές σε εκδήλωσή της την Κυριακή

Διαδήλωση εναντίον της νεολαίας του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) αναμένεται να γίνει αύριο Κυριακή στο ομόσπονδο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, όπως επιβεβαίωσε η γερμανική αστυνομία χθες Παρασκευή.

Η νεολαία του AfD, η Junge Alternative, θα εγκαινιάσει την προεκλογική της εκστρατεία αύριο Κυριακή στο Κότμπους, όπου αναμένεται ότι θα συγκεντρωθούν αντιδιαδηλωτές.

Η κινητοποίηση αναμένεται να στραφεί ειδικά εναντίον του Μπγιέρν Χέκε, πολιτικού του AfD, ιδρυτή και επικεφαλής μιας ακροδεξιάς και εθνικιστικής φράξιας του.

Η αστυνομία ανέφερε ότι δόθηκε άδεια να γίνει μια διαδήλωση υπό τον γενικό τίτλο «Κόκκινη κάρτα στον Χέκε». Οι διοργανωτές της τόνισαν μέσω Facebook ότι «στην πόλη μας το Κότμπους δεν υπάρχει χώρος να έρθουν να παρελάσουν ακροδεξιοί εξτρεμιστές».

Ο Χέκε σκοπεύει να μιλήσει στην εκδήλωση μαζί με τον επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του AfD στο Βρανδεμβούργο, τον Αντρέας Κάλμπιτς, καθώς και τον πρόεδρο της ακροδεξιάς οργάνωσης «Το Μέλλον της Πατρίδας» Κρίστοφ Μπερντ.

Ο Κάλμπιτς είναι επίσης μέλος της οργάνωσης «Der Flügel» («Η Πτέρυγα») του Χέκε, που η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών υποπτεύεται ότι προωθεί τον ακροδεξιό εξτρεμισμό, όπως εξάλλου και η νεολαία του AfD.

Το AfD άρχισε την προεκλογική εκστρατεία του ενόψει των κρατιδιακών εκλογών της 1ης Σεπτεμβρίου στο Βρανδεμβούργο πριν από τρεις εβδομάδες.

Οι περιφερειακές εκλογές στη Σαξονία θα διεξαχθούν επίσης την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ η ψηφοφορία στη Θουριγγία προγραμματίζεται να διεξαχθεί την 27η Οκτωβρίου.

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…